İstanbul Ticaret Üniversitesi akademik yıl açılış töreni

İstanbul Ticaret Üniversitesi akademik yıl açılış töreni

Rektör Prof. Dr. Ekren: - "Teknolojik donanıma sahip derslikler ve kütüphanelerde öğrenciler kaliteli bir eğitim alıyor"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Ticaret Odası Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfı tarafından 2001'de kurulan İstanbul Ticaret Üniversitesi 2017-2018 eğitim öğretim yılına düzenlenen törenle başladı.

Rektör Prof. Dr. Nazım Ekren, törende yaptığı konuşmada, yeni eğitim öğretim yılında öğrencilere başarı diledi.

Okulun her geçen gün hızla geliştiğini belirten Ekren, genç öğretim üyelerinin başarısının üniversitenin performansını şekillendirmede önemli rol oynadığını söyledi.

Teknolojik donanıma sahip derslikler ve kütüphanelerde öğrencilerin kaliteli bir eğitim aldığını anlatan Ekren, "Ayrıca öğrencilerimiz yurt dışında anlaşma yaptığımız üniversitelerde bir dönem öğrenim görebilme imkanı buluyorlar." dedi.

Mütevelli Heyet Başkanvekili Hasan Erkesim de 70 öğrenciyle çıktıkları bu yolda bugün 8 bin 596 öğrenciyle devam ettiklerini anlattı. Erkesim, "Binlerce mezunumuz iş hayatında ve akademik camiada önemli bir yer tutuyor. 243 akademisyenimizle deneyimden geleceğe, teoride pratiğe kadar daha güçlü, daha sağlam bir eğitim ateşi yalıyoruz." ifadelerini kullandı.

Üniversitenin öğretim üyelerinden Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan da öğrencilere başarılar diledi.

Gürcan, "Burası benim için çok özel bir yer, mesleki hayatımda asla vazgeçmeyeceğim bir kurum. Esas beni ben yapan yerin üniversite olduğunu paylaşmak isterim. Üniversite adı üzerinde evrenselliği, insana ihtiyaç duyduğu her türlü bilgi ve beceriyi, donanımı veren, vizyon açan önemli kurumların başında geliyor. Bu anlamda öğrencilerimizin bu tarz kuruluşları iyi değerlendirmeleri gerekiyor." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :