İstanbul Müftüsü Yılmaz, gençlerle bir araya geldi

İstanbul Müftüsü Yılmaz, gençlerle bir araya geldi

Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz:- "Gençler bir milletin ümidi ve geleceğidir. Onlar, büyükleriyle beraber olduklarında sadece secdede buluşmuyor, aynı heyecanı ve aynı duyguyu da paylaşıyorlar. Onun için mabet buluşmaları Hazreti Peygamberden bize kalan bir

İSTANBUL (AA) - İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, gençlerin bir milletin ümidi ve geleceği olduğunu belirterek, "Onlar, büyükleriyle beraber olduklarında sadece secdede buluşmuyor, aynı heyecanı ve aynı duyguyu da paylaşıyorlar. Onun için mabet buluşmaları Hazreti Peygamberden bize kalan bir yol ve yöntemdir." dedi.

Şile'deki Hüseyin Keçici Merkez Camisi'nde gençlerle bir araya gelen Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, gençlerle buluşmayı çok önemsediklerini söyledi.

Gençlerin bir milletin istikbali olduğunu aktaran Yılmaz, "Gençler bir milletin ümidi ve geleceğidir. Onlar, büyükleriyle beraber olduklarında sadece secdede buluşmuyor, aynı heyecanı ve aynı duyguyu da paylaşıyorlar, Onun için mabet buluşmaları Hazreti Peygamberden bize kalan bir yol ve yöntemdir." diye konuştu.

- "Peygamberin etrafında gençler ağırlıktaydı"

Yılmaz, Hazreti Ali olmak üzere "Asrı Saadet" döneminde İslam Peygamberinin etrafında gençlerin yer aldığını anlatarak, şöyle devam etti:

"O dönemde zaten pek çok sahabe gençti ama özellikle Peygamberin etrafından gençler ağırlıktaydı. Peygamberimiz de onlara sorumluluklar, yetki ve bizlere model olacak görevler veriyordu. Bütün ilçelerimizde müftülerimiz her pazar sabahı gençlerle buluşuyor. Bizler de farklı camilerde bunu gerçekleştiriyoruz. Böylece bunu nakış nakış şehre yaymak istiyoruz. Gençlerle aynı heyecanı duymak, aynı havayı solumak istiyoruz. Dileğimiz, bu güzel gençlerimizin milletimizin ümidi olmasıdır."

- "Çocuk ve gençleri camiye davet edin"

Yılmaz, Peygamberin çocukları, gençleri, kadınları önemsediğini bunun da ümmetine çok büyük bir mesaj verdiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Peygamber, gençlerin ve çocukların camide olmasından çok mutluydu. Çocukların ve gençlerin, camilere gelmesini teşvik etmeli, onların ibadethanede bulunmasında asla kimse rahatsızlık duymamalı ve tedirgin olmamalıdır. İslam tarihi boyunca cami sadece mabet değildir. Biz son dönemlerde camiyi sadece mabede indirgedik. Peygamber zamanında cami, aynı zamanda mekteptir. Camiler aynı zamanda meşveret yeri olmuştur. Peygamber, pek çok problemi camilerde çözmüştür. Külliyeler oluşmuş ve camilerin etrafından, medreseler, aşevleri oluşmuştur. Bütün şehirlerimizin ve köylerimiz cami merkezlidir. Buralarda hem gönüllerimiz hem de bedenlerimiz buluşuyor. Onun için camilerimize sahip çıkmalıyız."

Konuşmanın ardından Yılmaz, gençlerle birlikte dua etti.

Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu'nun da katıldığı buluşmada gençlere ikramlarda bulunuldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :