İstanbul Müftüsü Yılmaz bağımlılıktan kurtulan gençlerle sahur yaptı

İstanbul Müftüsü Yılmaz bağımlılıktan kurtulan gençlerle sahur yaptı

Müftü Yılmaz, günün 24 saati açık olan, aşevi olarak da hizmet veren ve özellikle bağımlılıktan kurtulan gençler ile evsizlere kol kanat gerilen Kadıköy'deki tarihi Hasanpaşa Camii'nde verilen sahura katıldı- İl Müftüsü Yılmaz:- "Bu güzel sofrada sevgi il

İSTANBUL (AA) - İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, bağımlılıktan kurtulan bir grup gençle Kadıköy'de sahur yaptı.

Yılmaz, günün 24 saati açık olan, aşevi olarak da hizmet veren tarihi Hasanpaşa Camii'nde bağımlılıktan kurtulan gençler ve evsiz insanların bir araya geldiği sahura katıldı.

Katılımcılarla tanışarak sohbet eden Yılmaz, sahur öncesi yaptığı konuşmada, imam hatip Levent Uçkan öncülüğünde bu camide çok güzel projeler gerçekleştirildiğini anlattı.

Uçkan ve ekibini çalışmalarından dolayı tebrik eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Birbirimizi sevmeye, birbirimize yakın olmaya, birbirimizin derdi ile dertlenmeye muhtacız. Bunu yapan insanlar tarih boyunca büyük insanlar olmuştur. Bu güzel sofrada sevgi ile buluşmamız, hocamızın burada böyle bir hizmete ön ayak olması bizi İstanbul Müftülüğü olarak, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak gururlandırıyor. Bugün fiilen böyle bir sahur sofrasında bu caminin avlusunda sizlerle aynı sofrayı paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Aynı sofrada olmak, göz göze gelmek, kalpler arası soğukluğu azaltan hatta ortadan kaldıran muhabbet tohumlarını eken bir durumdur. İnşallah bu sofralarımız da öyle olacaktır, öyle olmuştur. Allah hocamızdan ve buna vesile olan arkadaşlarımızdan razı olsun."

- Devlet kurumlarından destek

Levent Uçkan ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, camide 2011 yılından bu yana Diyanet İşleri Başkanlığının sosyal hizmet projelerine destek vermeye çalıştıklarını söyledi.

Namaz kılınmasının yanı sıra özellikle evsizler ve bağımlılarla ilgili farklı çalışmalar yaptıklarını dile getiren Uçkan, "Bu vatandaşlarımızın gerek haftalık temizlikleri gerek aşevi faliyetlerinden yararlanmaları sağlanıyor. Bağımlılıkla mücadelede ise Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (AMATEM) sonrası ilaç takiplerini yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Uçkan, çalışmalarının camide yürütülen faaliyetler ve aşevi gibi önemli noktaları olduğuna işaret etti.

Kadıköy Kaymakamlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi ile organize olup faaliyetlerini sürdürdüklerini kaydeden Uçkan, "10 kadar tövbekar diyebileceğimiz istikamet bulmuş hastamız var. 10 kadar da malzeme kullansa da tedavi sürecine hekimlerle de irtibatta olarak katkıda bulunmaya çalıştığımız hastamız var." diye konuştu.

Aşevinde hazırlanan yiyeceklerle yenilen sahur yemeğinin ardından oruca niyet edilerek camide sabah namazı kılındı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :