İstanbul Modern'i ilk haftada 10 bin kişi ziyaret etti

İstanbul Modern'i ilk haftada 10 bin kişi ziyaret etti

Yeni binası tamamlanana kadar Pera'daki eski Union Française binasında tüm faaliyetlerini sürdürecek müzeyi ilk haftada 10 bin sanatsever gezdi

İSTANBUL (AA) - Türkiye'nin ilk modern ve çağdaş sanat müzesi İstanbul Modern, Beyoğlu'ndaki geçici mekanında yoğun ilgi gördü.

Yeni binası tamamlanana kadar Pera'daki eski Union Française binasında tüm faaliyetlerini sürdürecek müzeyi ilk haftada 10 bin sanatsever gezdi.

Açılışı Anthony Cragg’in “İnsan Doğası” adlı sergisinin yanı sıra “Şimdinin Peşinde” ve “Bakış Açıları” adlı koleksiyon sergileriyle yapılan İstanbul Modern, o gece 2 binin üzerinde davetli ağırladı.

Meşrutiyet Caddesi'ndeki 5 bin metrekare alana sahip tarihi bina, sinema salonu, mağaza, kafe, süreli ve koleksiyon sergi alanları, fotoğraf galerisi, eğitim atölyeleri ve kütüphaneyi de içinde barındırıyor.

İstanbul Modern'in Galataport sahası içinde yer alan yeni bina, yaklaşık 3 yıl içinde müzenin kurucu sponsoru Eczacıbaşı Topluluğu ile ana sponsoru Doğuş Holding–Bilgili Holding’in ortaklaşa katkısıyla yapılacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :