İstanbul merkezli 11 ildeki sahte para operasyonu

İstanbul merkezli 11 ildeki sahte para operasyonu

Ramazan Bayramı öncesi piyasaya sürmek için sahte para basacakları iddiasıyla gözaltına alınanların sayısı 39'a yükseldi

İSTANBUL (AA) - İstanbul merkezli 11 ilde düzenlenen sahte para operasyonunda gözaltına alınanların sayısı 39'a yükseldi.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir şebekenin basacağı yüklü miktarda sahte parayı Ramazan Bayramı öncesi piyasaya süreceğini belirlemesi üzerine çalışma başlattı.

Soruşturma kapsamında, İstanbul, Samsun, Aydın, Mersin, Kırklareli, Eskişehir, Rize, Ankara, Kocaeli, Sinop, Tekirdağ'da 81 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, haklarında gözaltı kararı bulunan 58 şüpheliden 39'unu yakaladı.

Adreslerde yapılan aramalarda, 1 dizüstü bilgisayar, 10 yazıcı, 1 tarayıcı, 1 kesme makinası, 1 pres makinası ile çok sayıda kağıt, hologram, solisyon, mor ötesi ışık, sprey ve boyanın yanı sıra piyasaya sürmeye hazır 232 bin lira sahte para ele geçirildi.

Şebekenin, sahte paraları bayram öncesi Mısır Çarşısı ve Eminönü gibi alışverişin yoğun yapıldığı bölgelerde piyasaya süreceği öğrenildi.

Diğer 19 zanlının yakalanması için çalışmalar sürüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :