İstanbul Lale Festivali Tanıtım Zirvesi

İstanbul Lale Festivali Tanıtım Zirvesi

THY Genel Müdürü Ekşi:- "Lale mevsimi, baharın başlangıcı ve umut demektir. Özellikle havacılıkta baharın geldiğine, geleceğine ve ülkemizin baharla beraber yeni atılımlar içerisinde olacağına inanıyoruz"- "Şu andaki frekanslarına, büyüme ve yolcu talebin

İSTANBUL (AA) - Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, lale mevsimini "baharın başlangıcı ve umut" olarak tanımlayarak, "Özellikle havacılıkta baharın geldiğine, geleceğine ve ülkemizin baharla beraber yeni atılımlar içerisinde olacağına inanıyoruz. Şu andaki frekanslarına, büyüme ve yolcu talebine baktığımızda, 2017'de 2016'dan çok daha güzel şeyler yapacak durumdayız. Rezervasyonlar bunu gösteriyor. Türkiye'ye turistler geri dönmeye başladılar." dedi.

İstanbul Lale Festivali Tanıtım Zirvesi'nde konuşan Ekşi, zirve kapsamında birçok acentenin çarşamba gününden itibaren çalışma oturumları düzenlediğini belirtti.

Bu acentelerin Türkiye'ye turizm faaliyetlerinin artırılması için gayret sarf ettiklerini anlatan Ekşi, şunları kaydetti:

"Lale mevsimi, baharın başlangıcı ve umut demektir. Özellikle havacılıkta baharın geldiğine, geleceğine ve ülkemizin baharla beraber yeni atılımlar içerisinde olacağına inanıyoruz. Şu andaki frekanslarına, büyüme ve yolcu talebine baktığımızda, 2017'de 2016'dan çok daha güzel şeyler yapacak durumdayız. Rezervasyonlar bunu gösteriyor. Türkiye'ye turistler geri dönmeye başladı. Bu ülkemiz için oldukça hayırlı. Güzel bir yıl geçireceğimize inanıyoruz. THY her zaman müşterilerinin konforlu şekilde seyahat etmesi için elinden geleni yapmaktadır."

Ekşi, 12 ülkeden gelen katılımcıyla gerçekleştirdikleri ve Türkiye'nin turizmine katkı sağlayacak zirveyi düzenlemekten memnuniyet duyduklarını dile getirerek, "THY olarak Orta Doğu ve Kuzey Afrika'dan gelen yolcu sayısını artırabilmek adına Trabzon'a, Antalya'ya, Bodrum'a, İzmir'e, Bursa'ya düzenlediğimiz charter ve tarifeli direkt seferlerimizle Türkiye turizmine desteğimizi sürdürüyoruz. Bugün ağırladığımız misafirlerimiz, ülkelerine döndüklerinde İstanbul'un güzelliğini, turistik zenginliğini paylaşarak, her potansiyel yolcuyu kazanma anlamında gayret göstereceklerdir." diye

Bilal Ekşi, yabancı bir gazetecinin bazı ülkelere giden uçaklarda uygulanan yasaklara ilişkin sorusu üzerine, tüm yolculara dizüstü bilgisayar ve tabletlerini güvenli bir şekilde taşıma garantisi verdiklerini söyledi.

Boarding esnasında teslim edilen cihazların gidilen destinasyona kadar uygun şekilde taşındığını anlatan Ekşi, "Bu durumdan asla şikayet etmedik. Biz 'Ekstra ne yapabiliriz?' dedik. Business sınıfta ücretsiz olan interneti ekonomi sınıfında da ücretsiz yaptık. Şimdi business sınıfta yolcularımıza seyahatleri esnasında ücretsiz laptop verilmesi üzerinde çalışıyoruz. Bazı ülkelerdeki uygulamaların gerekçeleri ne olursa olsun THY ve diğer havayolu şirketleri ticari konumunu koruyacaktır. Bu uygulamanın yakında sona ereceğini düşünüyorum. Bu bölgesel bir uygulama. Biz kaliteli bir şekilde işimizi yapacağız." ifadelerini kullandı.

- Festival hakkında

THY, bu yıl 3'üncüsü düzenlenen İstanbul Lale Festivali Tanıtım Zirvesi kapsamında, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'dan gelen 250 kişilik heyeti, İstanbul'da buluşturdu.

İstanbul'un turizmini canlandırmak amacıyla dün başlayan ve bugün devam edecek organizasyon kapsamında, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'dan davet edilen acenteler, basın kuruluşları ve sosyal medya fenomenleri ile katıldıkları tanıtım turunun sonunda bir de ticari çalıştay gerçekleştirdi.

Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar ve Filistin başta olmak üzere Bahreyn, Irak, BAE, Tunus, Umman, Ürdün, Lübnan ve Fas'taki acenteler ile İstanbul'da faaliyet gösteren 25 otel, bu çalıştayda bir araya gelerek, toplamda 2 bin 250 toplantı gerçekleştirdi.

12. Uluslararası İstanbul Lale Festivali süresince, korularda, parklarda, meydanlarda ve bahçelerde 120 farklı türde milyonlarca laleyi gözlemleme şansı yakalayan heyete, lalenin anayurdunun Hollanda ya da Avrupa değil, Türkiye olduğu mesajı da verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :