İstanbul Eczacı Odası'ndan proje yarışması

İstanbul Eczacı Odası'ndan proje yarışması

Eczacılıkta istihdam problemine farklı bakış açıları getirebilmek ve eczacılıkta yeni çalışma alanlarının oluşturulması adına İstanbul Eczacı Odası tarafından, İstanbul'daki Eczacılık Fakültesi öğrencilerine yönelik yarışmaya 28 Şubat'a kadar ön eleme baş

İSTANBUL (AA) - İstanbul Eczacı Odası, eczacılıkta istihdam problemine farklı bakış açıları getirebilmek ve eczacılıkta yeni çalışma alanlarının oluşturulması adına, kentteki Eczacılık Fakültesi öğrencilerine yönelik proje yarışması düzenliyor.

İstanbul Eczacı Odası'ndan yapılan açıklamaya göre, bireysel ya da grup katılımın sağlanabileceği yarışmanın jüri üyeleri; İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Cevher, Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güniz Küçükgüzel, Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meriç Köksal Akkoç, İl Sağlık Müdürlüğü Eczacılık Birimi Başkan Yardımcısı Dr. Sezai Ceceloğlu ve İstanbul Eczacı Odası Başkanı Ecz. Zafer Cenap Sarıalioğlu'ndan oluşuyor.

Ön eleme başvurusu için son tarih 28 Şubat olan yarışmada proje teslimleri ise 25 Nisan tarihine kadar gerçekleştirilecek.

Kazanan kişi ya da grup, İstanbul Eczacı Odası'nın 12 Mayıs'ta düzenleyeceği "Eczacılık Buluşması 2018" etkinlikleri kapsamında projesini sunacak.

- "Daha fazla sayıda eczacı istihdamı sağlanmalı"

Açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul Eczacı Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu, bu yıldan itibaren mezun olacak meslektaşlarının, eczane açma kriterleri sebebiyle istedikleri bir yerde eczane açamayacağını belirtti.

Kamuda, devlet hastanelerinde, özel hastanelerde, ilaç sektöründe daha fazla sayıda eczacı istihdamı sağlanması gerektiğini ifade eden Sarıalioğlu, bu durumun, nitelikli sağlık ve ilaç hizmet sunumunun da bir gereği olduğunu aktardı.

Bu konuda meslek örgütlerine çok büyük bir sorumluluk düştüğünü vurgulayan Sarıalioğlu, bu konudaki mücadelelerini ara vermeden, hız kesmeden devam ettirmek zorunda olduklarını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :