İstanbul Büyükşehir işi gücü bıraktı marş hazırladı

İstanbul Büyükşehir işi gücü bıraktı marş hazırladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş yıldönümünde tüm Türkiye’de birlik beraberlik mesajları yükselirken İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yine ilginç bir hareket geldi.

Koronavirüs salgını nedeniyle başlatılan yardım kampanyalarını hiçe sayarak kendi yardım kampanyasını ilan eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, devletin hazırladığı marşı beğenmeyerek kendi marşını hazırlatma kararı aldı.

Salgın nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrılarına kulak asmayan İBB Başkanı, düzenledikleri yardım kampanyalarında ısrarda bulunmuş hatta toplanan yardımların gasp edildiğini hatta yardımlara el konulduğunu söylemişti.

KARARI DUYAR DUYMAZ

Konya Büyükşehir Belediyesi de Cumhurbaşkanlığı’nın kararının hemen öncesinde yardım kampanyası başlatmış ve Cumhurbaşkanlığı’nın “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” yardım kampanyası nedeniyle kendi düzenlediği yardım kampanyasını anında iptal ederek o ana kadar yatırılan yardımları bağışçıların hesaplarına anında geri göndermişti.

Bu durumu sulandıran İBB ve CHP’li belediyeler mağdur görüntüsü çizerek kendi kampanyalarını ayni yardım kampanyasına çevirerek ikilik yapma kararlarından vazgeçmemişlerdi.

CHP Belediyesi olan İBB son icraatinde ise Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin hazırlattığı marşı beğenmeyerek bir marş yaptırdı.

Kendilerini farklı bir devlete bağlı gibi gören İBB’nin bu hareketi ise paralel marş söylemlerine neden oldu.

Bunun yanı sıra koronavirüs salgını nedeniyle başta Konya Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Türkiye'de birçok belediye vatandaşa sağladığı kolaylıkları tek tek ilan etti. Her döneminde süse sanata para harcamaktan çekinmeyen CHP belediyesi olan İBB yine halkın yanında yer almak yerine halktan uzak durmayı tercih etti.

Sosyal medyada yapılan paylaşıma CHP'ye oy verdiğini söyleyen vatandaşlar da "Neye oy verdiğimizi görmüş olduk" yorumları yaparak tepkilerini ortaya koydular.

İŞTE O MARŞ

 

Etiketler :