İstanbul büyük fırtınayı bekliyor! Mammatus bulutları görüldü! Günün ilk saatlerinden itibaren 15 saat sürecek

İstanbul büyük fırtınayı bekliyor! Mammatus bulutları görüldü! Günün ilk saatlerinden itibaren 15 saat sürecek

Kış mevsimini geride bırakan megakent İstanbul bahar ayının ikinci ayına sıcak bir havayla giriş yapmıştı. Yeni ayın 3'üncü günü ise Meteoroloji yaşanacak fırtına haberini verdi.

Meteoroloji İşleri günlerdir uyardığı İstanbul için kesinleşen tahminlerini yayınladı. Yayınlanan tahminler öncesinde İstanbul'un semalarında mammatus bulutları denilen fırtına habercisi bulutlar görülmüştü.

Bayrampaşa semalarında görülen bulutlar fırtına habercisi olarak değerlendiriliyor. Çok geçmeden Meteoroloji de tahminlerinde fırtına uyarısını turuncu uyarıya çevirerek şu uyarıları yayınladı:

Rüzgarın batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli fırtına (60-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.