İstanbul Boğazı'nda Furkan'ı arama çalışmaları

İstanbul Boğazı'nda Furkan'ı arama çalışmaları

İstanbul Boğazı'nda 15 Temmuz'da denize giren ve akıntıya kapılarak kaybolan Furkan Yıldırım'a ulaşmak için başlatılan su altı arama kurtarma çalışması tamamlandı- Çalışmalar nedeniyle sabah saatlerinde çift yönlü olarak gemi geçişlerine kapatılan İstanbu

İSTANBUL (AA) - İstanbul Boğazı'nda 15 Temmuz'da denize giren ve akıntıya kapılarak kaybolan Furkan Yıldırım'a ulaşmak için su altı arama kurtarma çalışması tamamlandı. Çalışmalar nedeniyle sabah saatlerinde çift yönlü olarak gemi geçişlerine kapatılan İstanbul Boğazı trafiğe açıldı.

Arnavutköy Akıntı Burnu'nda, Furkan Yıldırım'ın bulunması için sabah saatlerinde Kuzey Deniz Saha Komutanlığınca, denizaltı ROV cihazı destekli ve dalgıç ekibiyle başlatılan arama kurtarma çalışması sonlandırıldı.

Arama kurtarma faaliyetlerinin gerçekleştirileceği bölgenin boğazın trafik ayrım hattı içerisinde olması nedeniyle, faaliyetler sırasında seyir emniyetinin tehlikeye düşürülmemesi için 10.00-18.00 saatleri arasında kapatılan İstanbul Boğazı, gemi trafiğine yeniden açıldı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Başçı, arama yerine gelerek çalışmaları izleyen Yıldırım ailesine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Burada gazetecilere açıklama yapan Başçı, 15 Temmuz kutlamaları sırasında arkadaşlarıyla serinlemek için denize girdikten sonra kaybolan 17 yaşındaki Furkan Yıldırım'ı bulmak amacıyla tüm imkanları kullandıklarını belirterek, "Acı olayın duyulmasının ardından Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız Furkan'ın bulunması için ilgili yerlere gerekli talimatları verdiler. Deniz Kuvvetlerimiz, Kıyı Emniyetimiz, Sahil Güvenlik ekipleri gerekli arama kurtarma çalışmalarına başladılar. Bugüne kadarki aramalarda bir sonuç elde edilemedi. Ama kısım kısım gerekli yerlerde deniz trafiği kapatılarak aramalar geniş bir alanda aralıksız sürüyor. İnşallah bir sonuç elde edeceğiz. Devlet olarak ailemizin yanındayız ve yapılması gereken tüm imkanlar seferber edilmiş durumda. Buradan çocuğumuzun bulunması için gerekli işlemler yapılıyor. İnşallah olumlu bir sonuç alınana kadar çalışmalar sürecektir. Mucizelerin her zaman gerçekleşme ihtimali vardır. Bir yerlerden çocuğumuzun çıkıp geleceğini hayal ediyoruz. Umarız acılı ailemizle beraber buradan pozitif sevindirici bir haber alırız." diye konuştu.

Bugün sonlandırılan arama kurtarma çalışmalarının yarın sabah tekrar başlayacağı öğrenildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :