İstanbul Boğazı’nda anlamlı kortej: 253 Tekne Boğaz'ı Selamladı
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında İstanbul Boğazı'nda düzenlenen tekne kortejine, darbe girişiminde şehit olan 253 vatandaşın anısına 253 tekne ve bot katıldı. Bayraklarla donatılan tekneler, boğazı selamladı.
15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminin 9. yılı dolayısıyla İstanbul Boğazı’nda anlam yüklü bir tekne korteji düzenlendi. Etkinlikte, darbe girişiminde hayatını kaybeden 253 şehit vatandaşın anısına tam 253 tekne ve bot boğazda bayraklarla ilerledi.
Korteje, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı'na ait gemilerin yanı sıra Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne bağlı Nene Hatun Acil Müdahale Gemisi, 2 römorkör, 3 hızlı can kurtarma botu ve 2 küçük bot da eşlik etti. Türk bayraklarıyla süslenen tekneler, boğazda görsel bir şölen oluşturdu. Kortej, dron ile havadan da görüntülendi.

“O gece milletimizin direnişine birlikte şahit olduk”
Tekne korteji sırasında konuşan 15 Temmuz Derneği Genel Sekreteri Kaan Şahin, o karanlık geceyi unutmadıklarını belirterek şunları söyledi:
“Hain FETÖ darbe girişiminin üzerinden tam 9 yıl geçti. O gece sokaklarda milletimizin direnişine hep birlikte iştirak ettik. Bana ne gazilik ne de şehitlik nasip oldu. Ancak bu aziz milletin cesaretine hep birlikte şahit olduk.”

Şahin, etkinliğin şehitlerin aziz hatırasına yakışır bir şekilde gerçekleştiğini vurgulayarak, “Bugün aziz şehitlerimizin ruhu için, 253 şehidimizin anısına İstanbul Valiliğimiz ve Sahil Güvenlik Komutanlığımız ile koordineli şekilde bu bayrak kortejini gerçekleştirdik. Şehit aileleri ve gazilerimizin katılımıyla onurlandık” dedi.

Şehitler unutulmadı
Etkinlik boyunca boğazı selamlayan tekneler, Türk bayraklarıyla dalgalanırken, vatandaşlar da kıyı boyunca korteji ilgiyle takip etti. Kortej, 15 Temmuz’un unutulmaz direnişini bir kez daha hatırlatarak, şehitlerin anısına saygı duruşu niteliğinde gerçekleşti.
Kaynak:
