İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı

Saldırı, Sivas, Malatya ve Kırıkkale'de kınandı- Elazığ'da, şehit savcı Kiraz için gıyabi cenaze namazı kılındı

SİVAS (AA) - İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı, Sivas, Malatya ve Kırıkkale'de yargı mensuplarınca kınandı.

Çok sayıda hakim, savcı ve avukatın katılımıyla Sivas Adalet Sarayı önünde düzenlenen anma programında konuşan Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, hain saldırı sonucu şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı anmak ve ona yapılan menfur saldırıyı lanetlemek için toplandıklarını söyledi.

İrcal, savcı Kiraz'ın 2 gün önce görevinin başındayken makam odasında şehit edildiğini anımsatarak, "Adaletin tecellisinden başka hiçbir gayesi olmayan, hani 'evine ekmek götürme meselesi' var ya işte gerçekten evine ekmek götürmek için çalışan savcımız, görevinin başında canice katledilmiştir. Acısı halen kalbimizde sıcaklığını korumaktadır. Geride gözü yaşlı iki evlat, acılı bir eş, anne, baba ve sevenlerini bırakarak Hakk'a yürümüştür. Şehidimiz ilk değil ancak son olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Sivas Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Mehmet Burçin Çetinkaya ise Türk yargı tarihinin en üzücü olaylarından birinin yaşandığını söyledi.

Eli kanlı terör örgütü tarafından katledilen Kiraz'ın geride 2 çocuğunun kaldığını belirten Çetinkaya, "Geride kalan yetimler artık bize emanettir" dedi.

Çetinkaya, terörü ve destekçilerini lanetledi.

Sivas Baro Başkanı Hakan Bahadır da savcı Kiraz'a Allah'tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı dileyerek, "Bu tür saldırıların yargı camiasını etkileyemeyeceği, adaletin eninde sonunda gerçekleşeceği konusunda inancımız tamdır. Bu üzücü olaylar nedeniyle avukatların belirli haklarının kısıtlanması noktasındaki düşünceleri de kabul etmiyoruz" dedi. 

Anma programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi. 

 

- Malatya

Malatya Adliyesi girişinde toplanan avukatlar adına açıklama yapan Malatya Baro Başkanı Enver Han, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Şiddet nereden gelirse gelsin kabul etmediklerini belirten Han, "Meslektaşımıza yapılan saldırı sonrasında Malatya Barosu Başkanlığı olarak 5 Nisan Avukatlar Günü münasebetiyle düzenleyeceğimiz müzik, eğlence ve gezi programımızı iptal ettik" dedi.

Terör saldırısı sonrasında basında avukatlara yönelik çirkin saldırılar yapıldığını ifade eden Han, "İlk olarak saldırıları yapanların avukat oldukları belirtildi. Sonra kişilerin avukat olmadıkları ortaya çıktı. Adliyelerdeki güvenlik sorununu tartışacağımıza avukatların gündeme getirilmesini kabul etmiyoruz. Yargının kurucu unsuru olan savunmanın haklarının daraltılmasına ilişkin girişimleri kabul etmeyeceğimizi bir kez daha beyan etmek isteriz. Bizler, hakim ve savcılarımızla aynı x-ray cihazlarından geçerek adliyemizin güvenliğine katkıda bulunmak isteriz" diye konuştu.

 

- Kırıkkale

Kırıkkale Adliyesi önünde toplanan avukatlar adına konuşan Kırıkkale Barosu Başkanı Yeşim Oktar Varlı, hain saldırıyı kınadıklarını belirtti.

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın görevi başında elim bir terör saldırısı sonucu şehit olduğunu anımsatan Varlı, Kiraz'ın ailesine ve yargı camiasına başsağlığı diledi.

Varlı, şunları söyledi:

"Bizler, adliyede yargının savunma ayağı olarak görev yapmaktayız. Bu olayla ilgili soruşturmalar yapılıp, sonuçlar belli oluncaya, tüm ayrıntılarıyla tespit edilinceye kadar mesleğimize yönelik karalama kampanyaları yapılması ve adliyeye giriş çıkışlarımızın güvenlik zafiyeti olarak bildirilmesi durumundan hiç hoşnut değiliz. Hedef gösterildiğimiz de olabiliyor. Bu anlamda hepimize düşen, gerçekler ortaya çıkıncaya kadar serinkanlı ve makul düşünmek, sözlerimize ve davranışlarımıza dikkat etmek. Kendimizi adliye camiasının bir parçası, hakim ve savcılarla meslektaş olarak görüyoruz. Bu sebeple hiçbir ayrımcılık gözetilmeden de her türlü güvenlik uygulamasını da uygun buluyoruz."

 

- Elazığ

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında şehit olan savcı Mehmet Selim Kiraz için Elazığ'daki İzzet Paşa Camisi'nde öğle namazına müteakiben gıyabi cenaze namazı kılındı.

Gıyabi cenaze namazına, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve AK Parti İl Başkanı Nusret Çoban ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler