İşsizlik rakamları

İşsizlik rakamları

GSO Başkanı Konukoğlu: - "Ülke genelinde yaşanan ekonomik hareketlenme ve istikrarlı büyümenin olumlu etkilerinin sonucu olan işsizliğin gerilemesi, memnuniyet verici bir gelişmedir"

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, iş gücü verilerini değerlendirirken, "Ülke genelinde yaşanan ekonomik hareketlenme ve istikrarlı büyümenin olumlu etkilerinin sonucu olan işsizliğin gerilemesi, memnuniyet verici bir gelişmedir." ifadesini kullandı.

Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, işsizlik oranının ağustosta geçen yılın aynı dönemine göre 0,7 puan azalarak yüzde 10,6'ya gerilediğini anımsattı.

GSO Başkanı Konukoğlu, "Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2017 yılı Ağustos döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 89 bin kişi azalarak 3 milyon 404 bin kişi oldu. İşsizliğin gerilemesiyle artan istihdam, ülkemiz ekonomisi ve kalkınması adına önemli bir gelişme." değerlendirmesinde bulundu.

Ekonomiye yönelik olarak alınan tedbirler ve atılan adımlarla işsizliğin düşüşe geçtiğini belirten Konukoğlu, şunları kaydetti:

"Bu iyileşme bundan sonraki dönemlere de yansıyacaktır. Ülke genelinde yaşanan ekonomik hareketlenme ve istikrarlı büyümenin olumlu etkilerinin sonucu olan işsizliğin gerilemesi memnuniyet verici bir gelişmedir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :