İsrailli ailelerin Gazze saldırısıyla ilgili soruşturma çağrısı

İsrailli ailelerin Gazze saldırısıyla ilgili soruşturma çağrısı

Başbakan Netanyahu:- "İsrail ordusu ya da siyasetçilerin bu konuda bir başarısızlığı söz konusu olmadığı için soruşturma komisyonu kurulmasının bir anlamı yok"

KUDÜS (AA) - İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Temmuz 2014'te "Koruyucu Hat Operasyonu" adı altında Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırılar sırasında ölen İsraillilerin ailelerinin, olayla ilgili soruşturma komisyonu kurulması yönündeki talebini reddettiği bildirildi.

İsrail Radyosu'nun haberine göre, Netanyahu, İsrail kabinesinde Hamas'ın kullandığı tünellerin oluşturduğu tehlikenin 8 defa görüşüldüğünü ve İsrail ordusunun bu tehlikeyi bertaraf etmek üzere yönlendirildiğini ifade etti.

İsrail ordusunun Gazze'de savaşmak ve bu tehlikeyle mücadele etmek için hazırlandığını belirten Netanyahu, Temmuz 2014'te "Koruyucu Hat Operasyonu" adı altında Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırılar sırasında ölen İsraillilerin ailelerinin, olayla ilgili soruşturma komisyonu kurulması yönündeki talebine işaret ederek, "İsrail ordusu ya da siyasetçilerin bu konuda bir başarısızlığı söz konusu olmadığı için soruşturma komisyonu kurulmasının bir anlamı yok." dedi.

Gazze saldırıları sırasında hayatını kaybeden 68 asker ve 4 sivilin yakınları dün, Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Avigdor Liberman'dan 2014'teki askeri operasyonu araştırmak için tarafsız ve bağımsız bir komisyon oluşturulmasını istemişti.

İsrail hükümetindeki bazı bakanlar, daha önce de Netanyahu ve eski Savunma Bakanı Moşe Yalon'u Gazze savaşının idaresinde zafiyet göstermekle itham etmişti.

İsrail'in "Koruyucu Hat" adıyla 7 Temmuz 2014'te başlattığı ve 51 gün devam eden saldırılarında, Gazze Şeridi'nde 2 binden fazla Filistinli hayatını kaybederken, İsrail tarafında ise 68'i asker 72 kişi yaşamını yitirmişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :