İsrail’in saldırılarını karikatürlerle anlatıyor

İsrail’in saldırılarını karikatürlerle anlatıyor

Muammer Erkul, sanatın gücünü kullanarak İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına dikkat çekiyor. Gazze'de yaşanan vahşeti 60'a yakın karikatürle anlatan Erkul, zulme sessiz kalmamanın önemine vurgu yapıyor.

Beykoz'da yaşayan ve yaklaşık 40 yıldır çeşitli ödüllerle taçlandırılmış kitapları ve karikatürleriyle bilinen Muammer Erkul, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı sanatın gücünü kullanarak tepki gösteriyor. Ortaokul yıllarından itibaren sanata ve karikatüre olan ilgisiyle bilinen Erkul, Gazze'de yaşanan vahşeti resimleriyle dünyaya duyurmayı amaçlıyor.

Erkul, İsrail'in Filistin halkına yönelik gerçekleştirdiği saldırılara tepki göstermek amacıyla çizdiği yaklaşık 60 karikatürle Gazze'de yaşananları anlatıyor. Sosyal medyada da paylaştığı çizimlerinin çeşitli mekanlarda sergilendiğini belirten Erkul, zulme sessiz kalınmaması çağrısında bulunuyor.

Gazze'deki savaşın başladığı an itibarıyla vahşeti gördüklerini ifade eden Erkul, "Beş futbol sahası büyüklüğündeki bir alan aylarca bombalandı. Günlük ortalama olarak 500 ton bomba atıldı. İnsanlık böyle bir vahşet görmedi. Bütün dünyayı eline geçirmiş bir sistemden bahsediyoruz. İçerisinde insanlık taşıyan her canlı bunlara lanet yağdırıyor. Herkes gibi 'ben ne yapabilirim' diye düşündüm. Uzun yıllardır karikatür çizmiyordum. Gazze'deki bu zulüm başladığı tarihten itibaren yeniden çizmeye başladım. Bu zulmün sadece bugün değil yarınlara da aktarılabilmesi için eserler vermeye çalışıyorum. Geleceğe kalıcı olarak bırakmaya niyetlendim. Şu anda yapmış olduğum 60'a yakın karikatür var." şeklinde konuştu.

Muammer Erkul, sanatın evrensel bir dil olduğuna inanarak, Filistin'e yapılan zulmün karikatürlerle anlatılmasının, insanları düşünmeye ve tepki vermeye yönlendireceğine inanıyor.

İsrail’in saldırılarını karikatürlerle anlatıyor

İsrail’in saldırılarını karikatürlerle anlatıyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.