İsrail'in Gazze'de yaptığı katliama tepkiler

İsrail'in Gazze'de yaptığı katliama tepkiler

Akdeniz Üniversitesi Senatosu:- "Mazlumlara yapılan bu zulümler tarihe kara bir leke olarak geçecektir. Akdeniz Üniversitesi olarak, 21. yüzyılın ilk çeyreğinde, Haçlı zihniyeti içinde yürütülen katliamın faillerini ve ortaklarını lanetliyoruz"- Alanya Al

ANTALYA (AA) - Akdeniz Üniversitesi ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi senatolarınca, İsrail'in Filistin'de yaptığı saldırılar kınandı.

Akdeniz Üniversitesi Senatosu tarafından yayımlanan kınama mesajında, uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler kararlarının yanında tarihi ve sosyal gerçekleri görmezden gelerek, büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararı alan ABD'nin, vahim kararıyla Ortadoğu'da istikrarsızlık ve kaosa davetiye çıkararak, "terör devleti" İsrail'i katliama sevk ettiği belirtildi.

Bu meşum (uğursuz) kararın Nekbe/Felaket Günü'nün 70. yıl dönümüne denk getirilmesinin, olayın ne kadar büyük tahrik ve provokasyon boyutu içerdiğini gözler önüne serdiğine işaret edilen kınamada, işgalci konumundaki İsrail ve hamisi ABD'nin, Ortadoğu'da mazlum insanlara karşı şiddet kullanmak suretiyle devlet terörü işlediği vurgulandı.

Masum Filistin halkının haklarının, Siyonist devlet tarafından yıllardır ihlal edilmesinin, en temel özgürlüklerinden mahrum bırakılmasının, son olarak katliama cüret edilmesinin insanlık adına kabul edilemez olduğu aktarılan kınamada, "Mazlumlara yapılan zulümler tarihe kara bir leke olarak geçecektir. Akdeniz Üniversitesi olarak, 21. yüzyılın ilk çeyreğinde, Haçlı zihniyeti içinde yürütülen katliamın faillerini ve ortaklarını lanetliyor, herkesi gür bir sesle ve topyekun bu katliamlara 'dur' demeye davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinin kınama mesajında ise Birleşmiş Milletler ve Lahey Uluslararası Ceza Mahkemesi göreve davet edilerek, "Eğer uluslararası hukuk varsa ve insanlık bir nebze vicdan sahibiyse, bu kurumların Trump ve Netanyahu aleyhine derhal soruşturma açarak, gereğini yapmalarını bekliyoruz." çağrısı yapıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler