İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlalleri

İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlalleri

FKÖ Genel Sekreteri Ureykat:- "İsrail, insanları yerlerinden etmek için ağır silahlarla donatılmış bir halde gelerek Filistinlilerin evlerini yıkıyor. İsrail'in iki devletli çözüm çabalarına, işgalci ile işgal altındaki halk arasındaki eşitliğe verdiği ce

RAMALLAH (AA) - Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat, İsrail'in Filistinlilere ait 30 evi ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkmasının Filistinlileri göçe zorlama ve Yahudi yerleşim birimlerini genişletme niyetinin delili olduğunu söyledi.

Ureykat yaptığı basın açıklamasında, "İsrail, insanları yerlerinden etmek için ağır silahlarla donatılmış bir halde gelerek Filistinlilerin evlerini yıkıyor. İsrail'in iki devletli çözüm çabalarına, işgalci ile işgal altındaki halk arasındaki eşitliğe verdiği cevap işte budur." ifadesini kullandı.

İsrail'in bu uygulamasının Filistinlileri zorla göç ettirme ve Yahudi yerleşim birimlerini genişletme niyetini ortaya koyduğuna dikkati çeken Ureykat, uluslararası toplumun Filistinlileri korumakla yükümlü olduğunu belirtti.

Ureykat ayrıca, İsrail yönetiminin bütün ihlalleri ve suçlarını Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne bildirmeye devam edeceklerini kaydetti.

İsrail güçleri dün Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait 30 evi ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkmıştı.

İsrail belediyesi Filistinlilere çok az ruhsat verip yerleşimlerini sınırlarken güvenlik güçleri de zaman zaman buldozerlerle baskınlar düzenleyip Filistinlilere ait evleri yıkıyor veya bombayla havaya uçuruyor. Uygulamanın hiçbir hukuki dayanağının bulunmadığını vurgulayan Filistinliler, bunun "İsrail'in yıldırma politikalarının bir parçası olduğunu" belirtiyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler