İsrail'in Al Jazeera'nin Kudüs ofisini kapatma kararı

İsrail'in Al Jazeera'nin Kudüs ofisini kapatma kararı

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı sözcüsü Bezm:- "Karar, işgal güçlerinin, halkımız ve mukaddes değerlere yönelik baskıcı uygulamalarının gün yüzüne çıkmasını engelleme, gerçeği ortadan kaldırma çerçevesinde alındı"- Hamas sözcüsü Kasım:- "İsrail'in bu kararı

GAZZE (AA) - Gazze'deki İçişleri Bakanlığı ile bazı Filistinli gruplar, İsrail'in, Katar merkezli Al Jazeera televizyonunun Kudüs'teki ofisini kapatma kararını kınayarak, söz konusu kararın gerçeklerin aktarımını engellemeyi hedeflediğini belirtti.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı sözcüsü İyad el-Bezm, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Al Jazeera televizyonunun Kudüs'teki ofisinin kapatılması ve çalışanlarının akreditasyonun geri çekilmesine ilişkin kararı, "haksızlık" olarak niteledi.

Bakanlığın Al Jazeera televizyonu ile dayanışma içinde olduğuna dikkati çeken Bezm, "Karar, işgal güçlerinin, halkımız ve mukaddes değerlere yönelik baskıcı uygulamalarının gün yüzüne çıkmasını engelleme, gerçeği ortadan kaldırma çerçevesinde alındı." dedi.

Hamas sözcüsü Hazım Kasım da kararı kınayarak, "İsrail'in bu kararı, işgal güçlerinin, Filistin halkına ve mukaddes değerlere yönelik saldırganca uygulamalarına ilişkin gerçeğin aktarılmasını engellemeyi hedefliyor." ifadelerini kullandı.

Al Jazeera'nin Filistinlilerin hikayelerinin profesyonelce aktarılmasında önemli rol oynadığına işaret eden Kasım, televizyonun ayrıca Gazze'ye yönelik saldırılarda işlenen suçların ortaya çıkarılması, Mescid-i Aksa olaylarının aktarılması çerçevesindeki çalışmalarının İsrail'i rahatsız ettiğini vurguladı.

İslami Cihad sözcüsü Davud Şihab da kararın, özgürlüklerin bastırılması ve işgal güçlerinin Aksa ile mukaddes değerlere yönelik yeni suçlarının karartılmasını amaçladığını dile getirdi.

İsrail İletişim Bakanlığı, İsrail'e karşı tahrik içerikli yayın yaptığı gerekçesiyle Al Jazeera televizyonunun Kudüs ofisinin kapatılacağını açıklamıştı. Televizyonun kapatma tarihine değinilmeyen açıklamada, söz konusu kararla, İsrail'in "Al Jazeera'nin ofislerini kapatan Arap ülkelerinin kararını" takip ettiği belirtilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :