"İsrail'in Aksa'ya müdahale ısrarı krizi derinleştiriyor"

"İsrail'in Aksa'ya müdahale ısrarı krizi derinleştiriyor"

Kudüslü alimler:"İşgalci İsrail'in Mescid-i Aksa'ya müdahale etme ısrarı Kudüs'te krizi derinleştiriyor. Bu tutum, bölgeyi kimsenin memnun olmayacağı sonuçlara sürükler""Fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa’ya girişleri durdurulmalı ve Kudüslülerin Mescid-i

KUDÜS (AA) – Kudüslü alimler, "İsrail'in Mescid-i Aksa'ya müdahale ısrarının Kudüs'te krizi derinleştirdiği" uyarısında bulundu.

Kudüs İslami Vakıflar ve İslami İşler Konseyi Başkanı Şeyh Abdülazim Selheb, Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanı ve Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh Sabri, Kudüs ve Filistin Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin ile Kudüs Şeriat Mahkemesi Başkanı ve Kudüs İslam Vakfı İdaresi Baş Kadısı Şeyh Vasıf el-Bekri tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, "İşgalci İsrail'in Mescid-i Aksa'ya müdahale etme ısrarı Kudüs'te krizi derinleştiriyor. Bu tutum, bölgeyi kimsenin memnun olmayacağı sonuçlara sürükler." ifadelerine yer verildi.

İki hafta boyunca İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine karşı verilen direnişte önemli rol oynayan Kudüslü alimler, "İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik düşmanca uygulamaları bize bu işgalci gücün hâlâ kuvvet ve baskı mantığıyla hareket ettiğini gösteriyor. Bu ciddi bir tehlikeye dönüşüyor." uyarısı yaptı.

- "Bizim meşru haklarımız sabittir ve bunlardan asla vazgeçmeyiz"

Açıklamada, Mescid-i Aksa ve Kudüs'ün müzakere edilmeyeceği vurgulanarak, "Bizim meşru haklarımız sabittir ve bunlardan asla vazgeçmeyiz. Bunlar pazarlık konusu edilmez haklardır. Bu haklarımız arasında Fas (el-Mağaribe) Kapısı'nın anahtarlarının bize iade edilmesi de var. Fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya girişleri durdurulmalı ve Kudüslülerin Mescid-i Aksa’ya girişleri engellenmemelidir." denildi.

Aksa'ya girişlere yaş sınırlaması getirilmesine de karşı çıkılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Mescid-i Aksa'ya girişlere yaş sınırı getirilmesi Müslümanların ibadet özgürlüğüne yönelik düşmanca saldırıdır ve ciddi bir müdahaledir. Bunu kesinlikle reddediyoruz ve Müslümanların Harem-i Şerif’e gelerek ibadet etmelerini ve derslere katılmalarını bekliyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler