İsrail'den yardım derneğine yasaklama

İsrail'den yardım derneğine yasaklama

Kandil Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği, başta Kudüs olmak üzere Filistin'in çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği yardım faaliyetlerinin İsrail tarafından yasaklandığını açıkladı

İSTANBUL (AA) - Merkezi İstanbul'da bulunan Kandil Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği (Kudüs Kandilleri), başta Kudüs olmak üzere Filistin'in çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği yardım faaliyetlerinin İsrail tarafından yasaklandığını duyurdu.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, İsrail basınında dün İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman'ın açıklamasına dayandırılarak, "derneğin yönetimi ve çalışanlarının birtakım uluslararası gruplarla ilintili olduğuna" ilişkin asılsız ve çelişkili haberlerin yayımlandığı ifade edildi.

Derneğin, Türkiye ve Kudüs'te yaptığı tüm çalışmalarını kanunlar çerçevesinde yürüttüğü, hukuka aykırı hiçbir faaliyetlerinin bulunmadığı vurgulanan açıklamada, Kudüs'teki çalışmalarının İsrail makamları ve kurumlarının bilgisi dahilinde gerçekleştiği aktarıldı.

Açıklamada, derneğin merkezinin İstanbul'da olduğu ve Kudüs'te herhangi bir şube ya da temsilciliğinin bulunmadığına işaret edilerek, derneğin yönetim kurulu üyelerinin tamamının Türkiye vatandaşı olduğu ve hiçbir yasa dışı örgütle bağlantılarının bulunmadığı kaydedildi.

Derneğin, yaklaşık 6 yıldır hem Türkiye'de hem de Filistin'de çalışmalarını yürüttüğü, özellikle Kudüs'te eğitim, ekonomi, sağlık ve sosyal alanlarda yüzlerce projeyi hayata geçirdiği bildirilen açıklamada, "İsrail makamları, basına verdiği açıklamada, bize resmen ve açıkça iftirada bulundu. Derneğimizin herhangi parti, grup, mezhep, cemaat veya örgüt ile hiçbir bağlantısı olmamasına rağmen, varmış gibi gösterilerek kamuoyunu yanlış bilgilendirdi." ifadelerine yer verildi.

İsrail'in "yasaklama kararının" kendileri için yok hükmünde olduğu belirtilen açıklamada, "İlk günkü gibi aynı şevk ve heyecanla çalışmaya devam edeceğiz. Halen yaptığımız yardımlar ve projelerimiz sürmektedir. Biz dernek olarak her zaman Filistin halkının yanında olduk ve bundan sonra da onların yanında olmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulunuldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :