İsrail ve ABD'ye Sert Eleştiri: Soykırımın Ortağısınız

İsrail ve ABD'ye Sert Eleştiri: Soykırımın Ortağısınız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada İsrail ve ABD'yi sert bir dille eleştirdi. Gazze'deki saldırılara tepki gösteren Erdoğan, Netanyahu'yu "kanla beslenen vampir" olarak nitelendirdi.

"Netanyahu'nun Vampirliğini İzliyor Dünya"

Erdoğan, İsrail'in Gazze'de yürüttüğü saldırıların soykırım olduğunu belirterek, özellikle Refah bölgesine yapılan saldırılarda masum sivillerin hedef alındığını vurguladı. Saldırılar sırasında en az 45 masum Filistinlinin hayatını kaybettiğini ifade eden Erdoğan, "Görüntülere bakmaya can dayanmıyor, kalp dayanmıyor" dedi. Bir babanın, birkaç aylık bebeğini çaresizlik içinde göstermesini anlatan Erdoğan, Kur'an-ı Kerim'den örnekler vererek yaşanan vahşeti eleştirdi.

"Ey Amerikan Devleti, Bu Kan Senin Eline Bulaşmıştır"

Konuşmasında ABD'ye de sert eleştiriler yönelten Erdoğan, "Ey Amerikan devleti, bu kan senin eline de bulaşmıştır. Bu soykırımdan sen de en az İsrail kadar sorumlusun" dedi. Avrupa devletlerini de sessizlikleri nedeniyle eleştiren Erdoğan, hastane, okul, cami gibi yerlerin hedef alınmasına rağmen hiçbir tepki verilmediğini belirtti.

"Gazze'de İnsanlık Öldü"

Erdoğan, Gazze'de yaşananların sadece bir soykırım değil, insanlığın ölümü olduğunu ifade etti. "Gazze'de sadece masum yavrular, bebekler ölmedi; Gazze'de insanlık ölürken Avrupa'da demokrasinin, insan haklarının, ifade özgürlüğünün, kadın ve çocuk haklarının öldüğünü" söyledi. Birleşmiş Milletler'e de seslenen Erdoğan, "Eğer dünyanın geleceği 5 ülkenin keyfine kaldıysa, ne gerek var o devasa binalara?" dedi.

"İslam Dünyası Ortak Karar Almalı"

İslam dünyasına da çağrıda bulunan Erdoğan, ortak bir karar almak için daha neyin beklediğini sordu. "Gazze sokaklarında şehit naaşlarını köpekler yiyor. İsrailli teröristler, Müslümanların evlerine girip fotoğraf paylaşıyor. Ne zaman göreceksiniz bunları? Ne zaman tepki göstereceksiniz?" diyerek İslam İşbirliği Teşkilatı'nın etkili ve caydırıcı bir politika izlemesi gerektiğini belirtti.

"Soykırım Unutulmayacak"

Erdoğan, İsrail ve destekçilerinin bu soykırımın unutulacağını zannettiğini ifade etti. "Ancak bu soykırım unutulmayacak. Ölen bebekleri, çocukları, masum sivilleri dünya unutmayacak. Hastaneleri, üniversiteleri, camileri, kiliseleri hedef alan bu barbarlık unutulmayacak" dedi.

Erdoğan, İspanya, İrlanda ve Norveç'in Filistin'i bir devlet olarak tanımalarını da olumlu bir adım olarak nitelendirerek, diğer ülkeleri de adaletsizliğe itiraz etmeye davet etti. "Dünya 5'ten büyüktür. 147, beşten büyüktür. İnsanlığın ortak vicdanı, 5'ten büyüktür" diyerek sözlerini sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.