İsrail parlamentosundaki Filistinli vekillerin Peres'in cenazesini boykot etmesi

İsrail parlamentosundaki Filistinli vekillerin Peres'in cenazesini boykot etmesi

İsrail Savunma Bakanı Liberman, Peres'in cenazesini boykot eden vekillerin boykot edilmesi için karar taslağı çıkarılmasını istedi

KUDÜS (AA) - İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman'ın, eski İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in cenazesini boykot eden İsrail parlamentosu Knesset’teki Filistinli vekilleri hedef alan bağlayıcı bir karar taslağının çıkarılmasını istediği bildirildi.

İsrail devlet radyosunun haberine göre Liberman, Peres'in cenazesinin boykot edilmesini "kırmızı çizginin aşılması" olarak nitelendirdi.

Haberde Liberman'ın koalisyon hükümeti idaresinin başkanı Likud partisi milletvekili David Bitan'dan, Peres'in cenazesine boykot eden Filistinli vekillerin oluşturduğu "Birleşik Arap Listesi"nin, koalisyon yönetiminde boykot edilmesi yönünde bağlayıcı bir karar taslağının çıkarılmasını talep ettiği aktarıldı.

Bitan'ın da söz konusu karar taslağının geçirilmesi için koalisyon idaresinde bir toplantı düzenlemeyi düşündüğü ifade edildi.

Peres'in cenazesi 30 Eylül'de Batı Kudüs'te düzenlenen resmi törenle toprağa verilmişti.

İsrail parlamentosundaki Arap vekillerden Mesud Ganayim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun da Liberman'la aynı talebinin olduğunu belirterek, Netanyahu hükümetinin Arap vekillere yönelik sistematik olarak bu şekilde muamelede bulunduğunu söyledi.

İsrail parlamentosundaki Arap vekiller, Yahudi yerleşim birimlerindeki rolü gereği ve işgalin kurucu direklerinden biri olarak gördüğü Peres'in cenazesine katılmama kararı almıştı.

Koalisyonda, Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki Likud ve Ekonomi Bakanı Naftali Benett liderliğindeki Yahudi Evi partisi, merkez sağ eğilimli Kulanu (Hepimiz) partisi ve dindar partiler olarak bilinen Birleşik Tora Yahudiliği ve Şas partileri yer alıyor. Filistinli vekillerden oluşan Birleşik Arap Listesi de 120 sandalyeli mecliste 13 koltuğa sahip.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :