İsrail parlamentosunda Mavi Marmara tartışması

İsrail parlamentosunda Mavi Marmara tartışması

Filistinli milletvekili Atvan: "Hanin Zuabi'ye yapılanlar terbiyesizliktir ve katil kelimesi katil devleti neden bu kadar kızdırıyor"

KUDÜS (AA) - Filistinli milletvekilleri, İsrail parlamentosunda Mavi Marmara ile ilgili tartışmada İsrail askerlerini "katil" şeklinde niteleyen Arap milletvekili Hanin Zuabi'ye yönelik tepkilerin, ırkçı bir girişim olduğunu belirtti.

Hamas hareketine bağlı milletvekili Ahmed Atvan, İsrailli milletvekillerinin Zuabi'ye gösterdiği tepkiye ilişkin, "Hanin Zuabi'ye yapılanlar terbiyesizliktir ve katil kelimesi katil devleti neden bu kadar kızdırıyor." dedi.

İsrail'deki "Ülkenin Çocukları" Arap partisinin üst düzey isimlerinden Raca İgbariyye de AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrailli siyasilerin Zuabi'ye tepkilerinin ırkçılık olduğunu belirtti.

Zuabi'nin Mavi Marmara yardım gemisinin yolcularından biri olarak sarf ettiği sözlerde haklı olduğunu söyleyen İgbariyye, "Zuabi'nin yaptığı tek şey Mavi Marmara gemisine müdahale eden askerleri "katil" diye nitelendirmesi ve geminin yolcularından biri olduğu için özür talep etmesidir." diye konuştu.

İsrail parlamentosunda dün Türkiye-İsrail arasında ilişkilerin normalleşmesi için imzalanan anlaşmanın görüşüldüğü oturumda, Zuabi'nin Mavi Marmara gemisine müdahale eden askerleri "katil" diye nitelendirmesi tartışmaya neden olmuştu.

Bazı vekillerin kürsüye yürümesinin ardından karşılıklı bağrışma ve arbede yaşanmış, Zuabi kürsüden uzaklaştırılmıştı. Olayın ardından Zuabi hakkında meclis etik komitesinde üç şikayet dosyası oluşturulduğu belirtilmişti.

Arap asıllı İsrail milletvekili Hanin Zuabi, 2010 yılında Gazze'deki ablukayı aşmak için İstanbul'dan hareket eden Mavi Marmara gemisinde yer almıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :