İsrail mallarına boykot çağrısı
İsrail ordusunu kınayan Türkiye Partisi Konya İl Başkanı Erdoğan Çalışkan, İsrail mallarına boykot çağrısında bulundu
Dünya’nın çeşitli ülkelerinden katılan 750 barış elçisiyle 10 bin ton’lu insanı yardım malzemesi taşıyan uluslar arası yardım konvoyuna saldıran İsrail ordusunu kınayan Türkiye Partisi Konya İl Başkanı Erdoğan Çalışkan, İsrail mallarına boykot çağrısında bulundu
Yıllardır İsrail ablukası altında yaşam savaşı veren Filistinli Müslümanlara yardım etmek için yola çıkan uluslar arası yardım konvoyuna saldıran İsrail Ordusunu, Türkiye Partisi Konya İl Başkanı Erdoğan Çalışkan sert bir dille kınadı. İsrail ordusunun düzenlediği hain saldırıyı vicdan sahibi hiçbir insanın kabullenemeyeceğini ifade eden Erdoğan Çalışkan, “Rotamız Filistin, Yükümüz İnsani Yardım" kampanyası deyip 10 bin ton’luk insani yardım malzemesiyle yola çıktılar. Tek hedefleri vardı, 750 barış elçisiyle birlikte abluka altındaki Gazze’de zor şartlar altında yaşamaya çalışan kadın, çoluk, çocuk, genç ve yaşlı insanlara yardım etmekti.
Peki İsrail ne yaptı? Bütün dünyanın gözü önünde eşine cahiliye döneminde bile rastlamanın zor olduğu bir yöntemle, yardım konvoyunu kanlı bir şekilde engelledi. Ölü ve yaralılardan bahsediliyor. İsrail Ordusunun bu saldırgan tutumunu şiddetle kınıyorum” dedi. Kimsenin uluslararası yardım konvoyundan sağlıklı haber alamadığına dikkat çeken Çalışkan, dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın vicdan sahibi insanların ve yardım konvoyunda bulunan barış elçilerinin yakınları endişesini bir kat daha artırdığını ifade etti. “Buradan tüm dünyaya bir kez daha seslenmek istiyorum, Bu hain saldırı ile İsrail’in gerçek yüzü bir kez daha ortaya çıkmıştır. İsrail’e hak ettiği dersi vermenin zamanının geldi de geçmiştir” diyen Çalışkan, açıklamasını şöyle sürdürdü, “Tüm dünya ya Konya’dan bir çağrıda bulunmak istiyorum. İsrail’le siyasi, ekonomik, kültürel ve diğer alanlarda bağları bulunan devletler, bu bağlarını bugünden itibaren hem de süresiz kesmelidir.
Bu devletler İsrail’deki büyükelçilerini çağırıp kendi ülkelerindeki İsrail temsilcilerini bir an önce sınır dışı etsinler. Bu dünyada tek başına ve kaderiyle baş başa bırakılmayı hak eden İsrail’in mallarını kimse satın almasın ve kullanmasın. Bu duygu ve düşüncelerle, uluslararası yardım konvoyunda bulunup ta hain saldırıda hayatını kaybeden gönül elçilerine yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır niyaz ediyor, İsrail’i bir kez daha şiddetle kınıyorum.”