İsrail hapishanelerindeki Filistinlilere destek gösterisi

İsrail hapishanelerindeki Filistinlilere destek gösterisi

RAMALLAH (AA) - İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların aileleri, Batı Şeria'da gösteri düzenledi.Batı Şeria'nın El-Bira kentinde bulunan Uluslararası...

RAMALLAH (AA) - İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların aileleri, Batı Şeria'da gösteri düzenledi.

Batı Şeria'nın El-Bira kentinde bulunan Uluslararası Kızılhaç Örgütü binası önünde bir araya gelen aileler, yakınlarının bir an önce serbest bırakılması için uluslararası kurumların İsrail'e baskı yapmasını istedi.

Ramallah'taki Filistinli Güçler ve Faaliyetleri Genel Koordinatörü İsam Ebu Bekir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail hapishanelerindeki Fetih hareketi mensubu tutukluların, maruz bırakıldıkları hak ihlallerini protesto etmek ve hapishane şartlarının iyileştirilmesi talebiyle Fetih Merkez Komite üyesi Mervan el-Bergusi önderliğinde 17 Nisan'da açlık grevine başlama kararı aldığını söyledi.

Ebu Bekir, toplu olarak açlık grevine başlanması konusunda tutukluların liderleri arasında görüşmelerin sürdüğünü ifade etti.

İsrail hapishanelerindeki Fetih hareketi mensubu tutuklular, hapishane yönetimlerinin ihlallerini protesto etmek için 17 Nisan'da açlık grevine başlayacaklarını duyurmuştu.

İsrail'in gerekçesiz tutuklamaları ve hapishanelerdeki keyfi uygulamalarını protesto eden Filistinliler, her hafta düzenledikleri gösterilerle uluslararası kamuoyunun dikkatini çekmeye çalışıyor.

Filistin makamlarının verilerine göre, İsrail'deki hapishanelerde yaklaşık 7 bin Filistinli bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler