İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’un Türkiye ziyaretine Konya'dan sert tepki

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’un Türkiye ziyaretine Konya'dan sert tepki

İsrail Cumhurbaşkanı Yitrak Herzog’un Türkiye programına tepki gösteren AGD Konya Şube Başkanı Kılıç, "Şimon Perez’in Meclisimizde yaptığı konuşmanın sızısı hala yüreklerimizde iken, Herzog’un gelecek olması Türkiye için ancak bir utanç sebebidir" dedi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi üyeleri, İsrail Cumhurbaşkanının ülke ziyaretini protesto etmek için Konya Şerafettin Camii önünde bir araya geldi.

Dernek üyeleri, "Eli kanlı terörist temsilcisi İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Herzog’u ülkemizde istemiyoruz", “Türkiye İsrail ile asla bir araya gelemez” sloganları attı.

AGD Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç, burada yaptığı basın açıklamasında, “Müslüman milletimiz yüzyıllardır İslam âlemine öncülük ve önderlik yapmışken böyle bir utançla karşı karşıya kalamaz. Bu olay, şerefli tarihimize kara bir leke olarak sürülecektir” dedi.

"Herzog’un Türkiye’ye gelecek olması Türkiye Müslümanları için ancak bir utanç sebebi"

İsrail’i kınayan AGD Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç, “İslam âlemi ve mazlum tüm coğrafya her gün ağır bedeller ödemeye ve acılar çekmeye devam ediyor. Yönümüzü nereye dönsek bir yakarış, bir feryat yüreklerimizi sızlatıyor. Atılması gereken adımlar ne kadar gecikse vebali bir o kadar büyüyor. Haremimiz olan Mescidi Aksa her gün terörist İsrailliler tarafından basılıyor, Müslümanların izzetleri çiğnenmeye devam ediyor. Terörist İsrail’in işgalleri sebebiyle Müslüman yurdu her gün kan ağlıyor. Yıllardır süregelen zulümler devam ederken, Terörist İsrail’in başı Yitrak Herzog’un Türkiye’ye gelecek olması Türkiye Müslümanları için ancak bir utanç sebebidir” diye.

"Şimon Perez’in Millet Meclisimizde yaptığı konuşmanın hala sızısı yüreklerimizde"

Tarih boyunca bu topraklarda İslam âlemine öncülük yapıldığını ve bugün bu durumun aksine Siyonizm’e olan yakınlaşmanın kabul edilemeyeceğini belirten Kılıç, “Müslüman milletimizin yüzyıllardır İslam âlemine öncülük ve önderlik yapmışken böyle bir utançla karşı karşıya kalması, şerefli tarihimize kara bir leke olarak sürülecektir. Yıllar önce Şimon Perez’in Millet Meclisimizde yaptığı konuşmanın hala sızısı yüreklerimizde iken, Yitrak Herzog’un Türkiye’ye nasıl bir teklif veya tehditle geleceği ise bizleri endişelendirmektedir. İki devletli çözüm önerileri ile gündeme gelen Yitrak, çözümlerin değil terör faaliyetlerinin öncülerindendir. Müslümanların hangi sorununa çözüm bulmuştur, Mescidimize yapılan hangi saldırıyı önlemiştir? Tek yaptıkları ellerindeki sermaye ve medya gücü ile Müslümanları sıkıştırmaktır. Siyonist lobilerin yaptıkları zulüm ve katliamları görmemek için kör, duymamak için sağır, dertlenmemek için vicdan ve izandan yoksun olmak gerekir” diye konuştu.

"Allah’tan korkun, Allah’tan korkun, Allah’a güvenin, ahiretinizi düşünün"

Siyonist rejimle yaşanan yakınlaşmanın İslam dünyasına ciddi zarar verdiğini kaydeden ve Müslüman liderlerin teröristlere tepki vermesi gerektiği yerde iş birliği için yarıştığını belirten Kılıç, “Siyonist lobilerin ve Dünyadaki terörün ana merkezi olan ABD ile İslam coğrafyasında yaptıkları katliamlar, işgaller, tecavüzler, sömürü faaliyetleri ayan beyan ortadadır. Bugün Müslüman liderlerin teröristlere tepki vermesi gerektiği yerde iş birliği için yarıştığını üzülerek görmekteyiz. Bugün bize düşen ‘Allah’tan korkun, Allah’tan korkun, Allah’a güvenin, ahiretinizi düşünün’ ayetini esas alarak zalimlerin karşısında durmaktır. Aynı şekilde Müslüman halkların Filistin davasına gerekli önemi vermemesi ise ayrı bir vakadır. Filistin davası için gayret göstermek İmanımızın ve insanlığımızın bir gereğidir. Elbet bir gün toprak olacağız, tek gayemiz Allah’ın rızadır. Haysiyetimizle yaşayalım ki, şerefli bir ölüm bizi bulsun. Sözlerimizi tamamlarken diyoruz ki Allah’ın laneti zalimlerin, tüm işbirlikçilerin, İslam alemi arasına nifak saçanların üzerine olsun. Zafer İslam’ındır. Zafer Allah’ındır. Allah’ın yardımı ise mücahitlerledir" ifadelerini kullandı.

r.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum