İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Afrika turu

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Afrika turu

İsrail Başbakanı Netanyahu, dört ülkeyi kapsayan Afrika turunun üçüncü durağı olan Ruanda'da, 1994 yılında gerçekleştirilen katliamda hayatını kaybeden 800 binden fazla Tutsi için yaptırılan anıt mezara çelenk bıraktı- Netanyahu:- "Tarihin en büyük suçlar

KİGALİ (AA) - İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dört ülkeyi kapsayan Afrika turunun üçüncü durağı olan Ruanda'ya vardı.

İsrail Başbakanı Netanyahu, pazartesi başladığı Afrika turu kapsamında geldiği Ruanda'da 1994 yılında gerçekleştirilen katliamda hayatını kaybeden 800 binden fazla Tutsi için yaptırılan anıt mezara çelenk bıraktı.

Netanyahu, eşi Sara ile birlikte soykırım anıtın ziyaretçi defterine şu ifadeleri yazdı:

"Tarihin en büyük suçlarından birinin kurbanlarının bu anıtından çok duygulandım ve kendi halkıma yapılan soykırımı, unutulması zor benzerliklerini hatırladım."

Ruanda'da 1994'te dönemin Devlet Başkanı Juvenal Habyarimana'nın uçağının düşürülmesi sonucu ölmesinin ardından Hutular, olaydan Tutsileri sorumlu tutmuş ve Simbikangwa da azınlıktaki Tutsilere karşı saldırı başlatan grupların başında yer almıştı.

Netanyahu, gerçekleştirdiği ziyaretlerle söz konusu ülkeler ve buradaki şirketlerle ticari ilişkiler oluşturmayı hedefliyor. Netanyahu'nun Ruanda'daki temaslarının ardından Etiyopya'ya geçmesi bekleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler