İsrail Başbakanı Netanyahu:

İsrail Başbakanı Netanyahu:

"Suriye'de varılacak herhangi bir anlaşma, Suriye topraklarından İsrail'e yönelik İran saldırılarına son vermeyi içermek zorunda. Golan tepelerinde İsrail'e yönelik ikinci bir terör cephesi açılmasını kabul etmeyiz"

KUDÜS (AA) - İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, "Suriye'de varılacak herhangi bir anlaşma Suriye topraklarından İsrail'e yönelik İran saldırılarına son vermeyi içermek zorunda" dedi.

Haftalık kabine toplantısında konuşan Netanyahu, Suriye'de kısmi ve geçici ateşkesle çatışmaların sonlandırılmasını öngören anlaşmaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İsrail başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu'nun Suriye'deki kısmi ve geçici ateşkes anlaşmasını memnuniyetle karşıladığı ancak İsrail'in "kırmızı çizgileri" konusunda da uyarıda bulunduğu bildirildi.

- "İsrail'in kırmızı çizgileri değişmedi" -

Netanyahu, "İsrail'in kırmızı çizgileri değişmedi. İran'ın Suriye üzerinden Libnan'daki Hizbullah'a gelişmiş silahlar göndermesine razı olmayız. Golan tepelerinde İsrail'e yönelik ikinci bir terör cephesi açılmasını da kabul etmeyiz. Bunlar İsrail'in kırmızı çizgileri olarak belirlenmiştir ve İsrail'in kırmızı çizgileri olarak kalmaya devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Suriye'de "Uzun süreli ve istikrarlı bir ateşkesi sağlamaya yönelik çabaları" memnuniyetle karşıladıklarını belirten Netanyahu, "Öncelikli olarak insani açıdan bakılınca (Suriye'deki) bu korkunç katliamı durduracak her şey önemlidir" değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :