İsrail askerleri Kudüs'teki gösterilere müdahale etti

İsrail askerleri Kudüs'teki gösterilere müdahale etti

Kudüs'te bir grup Filistinli ile İsrail askerleri arasında çıkan arbedede 9 Filistinli yaralandı- İsrail polisi tarafından öldürülen 3 Filistinli için kurulan taziye çadırı kaldırıldı

KUDÜS (AA) - Kudüs'te bir grup Filistinli ile İsrail askerleri arasında çıkan arbedede 9 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, Kudüs'ün doğusundaki Ebu Dis beldesinde bir grup Filistinli ile İsrail askerleri arasında arbede çıktığı, 6 Filistinlinin vücutlarının çeşitli yerlerine plastik mermi isabet etmesi sonucu yaralandığı belirtildi.

Açıklamada 3 kişinin ise vücutlarının çeşitli yerlerinde yanıklar oluşması sonucu yaralandığı, 16 kişinin İsrail askerlerinin attığı göz yaşartıcı gazdan etkilendiği ifade edildi.

Öte yandan, Yedioth Ahronoth gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre, İsrail polisi, silahlı saldırıda bulunduğu gerekçesiyle öldürdüğü 3 Filistinli için kurulan taziye çadırını kaldırdı.

İsrail hükümet sözcüsü Ofir Gendelman, daha önce yaptığı yazılı açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, eylemi düzenleyenler için İsrail'in kuzeyindeki Ummu'l Fehm kentinde kurulan "taziye çadırlarının kaldırılması ve Mescid-i Aksa'ya çıkan yollarda yoğun güvenlik önlemleri alınması" talimatı verdiğini ifade etmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :