İsrail askerleri girmek istememiş: Yüzyüze gelmeye cesaretimiz yok

İsrail askerleri girmek istememiş: Yüzyüze gelmeye cesaretimiz yok

İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyinde yoğun bombardımanlarla insansızlaştırılan bölgelerde savaşmayı tercih ediyor.

İsrail ordusu, 31 Ekim'den bu yana kara harekatı yürüttüğü Gazze Şeridi'ndeki askerlerine, yoğun bombardımana tutularak insansızlaştırılmış olan bölgelerde savaşmaları talimatı verdi.

İsrail Ordu Radyosuna konuşan, İsrail ordusunun Gazze Tümeni'nde operasyon kanat subayı olarak görev yapan bir yarbay, Gazze'deki kara harekatının seyrine ilişkin bilgi verdi.

Yarbay, askerlerin sadece daha önce yoğun bombardımana tutularak "insansızlaştırılan" yerlerde savaşmalarını, yıkılmamış evler arasında çatışmaya girmekten kaçınmaları talimatını aldığını aktardı.

Yarbay, "Askerler evler arasında değil, harabeler arasında savaşıyor. Yüz yüze savaşma şansları neredeyse yok." ifadelerini kullandı.

Bu talimat, İsrail ordusunun, Gazze'de sivil kayıplarını azaltma çabalarına yönelik bir açıklama olarak yorumlanıyor. Ancak, uluslararası gözlemciler, bu talimatın, İsrail ordusunun, Gazze'de yüz yüze çatışmadan kaçma çabalarının bir göstergesi olduğunu savunuyor.

İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyindeki nüfusu da zorla tehcir ediyor. İsrailli yetkililer ve İsrail ordusu, 7 Ekim'de Gazze'ye başlatılan saldırıların ardından, Gazze'nin kuzeyinde yaşayan yaklaşık 1,1 milyon Filistinliye bölgeyi tahliye etmeleri için sık sık çağrı yapıyor.

Havadan atılan broşürlerle duyurulan bu çağrılarda, Filistinlilerden Gazze'nin güneyine, Mısır sınırına doğru gitmeleri isteniyor.

Ayrıca Gazze'nin kuzeyindeki hastanelerin çevresi de vurularak, burayı güvenli liman görerek sığınan binlerce Gazzeliyi zorla göç ettirme yolu açıldı.

Ateşkes veya çatışmalara insani ara verilmesi yönünde yapılan tüm uluslararası çağrıları reddeden İsrail yönetimi, saldırıların sürdürüleceğini ve yalnızca sivillerin Gazze Şeridi'nin kuzeyinden çıkması için açtığı koridorun işlemesine izin verildiğini duyurdu.

İsrail ordusu, 5 Kasım Pazar gününden bu yana, şiddetli bombardımanlarla yerinden ettiği Gazzelileri kuzeyden güneye zorla göç ettirmek için Selahaddin Yolu üzerinde günlük dört saatlik koridor açıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.