İsrail askerleri Filistinli bir kadını gözaltına aldı

İsrail askerleri Filistinli bir kadını gözaltına aldı

İsrail polisi, Doğu Kudüs’teki bir eve yaptığı baskında “bıçaklı saldırı niyetinde” olduğunu iddia ettiği Filistinli bir kadını gözaltına aldı


KUDÜS (AA) - İsrail polisi, Doğu Kudüs’teki bir eve yaptığı baskında "bıçaklı saldırı niyetinde" olduğunu iddia ettiği Filistinli bir kadını gözaltına aldı.

İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamada, "İstihbarat kaynaklarından edinilen bilgi çerçevesinde, 36 yaşında bıçaklı saldırı niyetinde olan bir kadın evine yapılan baskınla gözaltına alındı." denildi.

Açıklamada ayrıca, Filistinli kadının evine yapılan baskında Kur’an-ı Kerim’in yanında iki bıçak ele geçirildiği ifade edildi.

Polis açıklamasında, gözaltına alınan Filistinli kadının kimliğine ilişkin bilgi verilmedi.

Filistinli Esirler Kulübü Başkanı Nasır Kavs yaptığı basın açıklamasında, gözaltına alınan Filistinli kadının Kamer Bedevi adlı Kudüs’teki Eskişehir sakinlerinden olduğunu bildirdi.

Öte yandan AA'ya konuşan Kudüslü Esir Aileleri Platformu Başkanı Emced Ebu Asab, Filistinli kadının gözaltına alınmasını kınayarak, "İsrail polisi gözaltına alınan Filistinlinin evinde Kur’an-ı Kerim’in yanında bıçak olduğunu iddia etmiş. Bu gözaltına alınması için bir delil teşkil etmez. Zira her Filistinlinin evinde zaten Kur’an-ı Kerim mevcuttur ve mutlaka bıçak da olacaktır." diye konuştu.

Ebu Asab, İsrail hapishanelerinde şu ana kadar aralarında 4’ü 18 yaş altı olan 12 Kudüslü kadının tutuklu olduğunu söyledi.

İsrail askerlerinin 2016’nın başından bu yana bin 731 Kudüslüyü gözaltına aldığını söyleyen Ebu Asab, gözaltına alınanlar arasındaki 68 kadından 12’sinin 18 yaş altı olduğunu belirtti. Ebu Asab, gözaltında reşit olmayan 556 kişinin bulunduğunu ve 42’sinin de 12 yaşı geçmediğini ifade etti.

Çeşitli gerekçelerle İsrail güçleri hemen her gün Filistinlilerin evlerine baskınlar düzenleyerek, gözaltılar gerçekleştiriyor. Filistin makamlarının verilerine göre İsrail'deki hapishanelerde yaklaşık 7 bin Filistinli bulunuyor.

Doğu Kudüs 1967’den bu yana İsrail işgali altında bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :