İsrail 4 Filistinliyi serbest bıraktı

İsrail 4 Filistinliyi serbest bıraktı

İsrail Mahkemesi, 85 gündür açlık grevi yapan Filistinli tutuklu gazeteci Kıyk'ın bulunduğu hastanenin önünde israil güçlerince gözaltına aldığı 4 Filistinli genci serbest bıraktı

KUDÜS (AA) - İsrail Mahkemesinin, idari tutukluluk kararı ve keyfi uygulamaları protesto amacıyla 85 gündür açlık grevi yapan Filistinli tutuklu gazeteci Muhammed el-Kıyk'ın bulunduğu hastanenin önünde İsrail güçlerince gözaltına alınan 4 Filistinli genci serbest bıraktığı bildirildi.

Gözaltına alınanların avukatı Riyad Cemal, Nasıra kentindeki Sulh Mahkemesinin, İsrail güçlerince gözaltına alınan 4 genç için 3 gün ev hapsi ve 250 dolar para cezası vererek serbest bıraktığını belirtti.

Cemal, gençlerin gözaltına alınmasının herhangi bir kanuni gerekçesinin olmadığını ve bu gözaltılarla Kıyk ile dayanışma içinde olanların sindirilmeye çalışıldığını ifade etti.

İsrail askerlerince 21 Kasım'da Ramallah'taki evinde gözaltına alınan Kıyk, İsrail'in idari tutukluluk kararı ve keyfi uygulamalarını protesto etmek için 4 gün sonra açlık grevine başlamıştı. İsrail makamları, aralık ayında, Suudi Arabistan'ın El-Mecd televizyonunda görev yapan Kıyk'ın "Mesleği aracılığıyla şiddete teşvik etmek" suçlamasıyla 6 ay tutuklu kalmasına karar vermişti.

İsrail'in "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamayla İsrail istihbaratının gizli güvenlik bilgilerine dayanarak, Filistinliler 1 ile 6 ay arasında alıkonulabiliyor. Tutuklunun "İsrail güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde ise askeri hakim, suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :