İspanya'daki trafik kazası

İspanya'daki trafik kazası

En az 14 kişinin öldüğü trafik kazasında otobüsteki yolcuların Erasmus öğrencisi olduğu bildirildi- Yaralılar arasında Türk öğrenciler de var

MADRİD (AA) - İspanya'nın doğusundaki Tarragona kenti yakınlarında bu sabah meydana gelen ve en az 14 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasında otobüste bulunanların çoğunluğunun Erasmus öğrencisi olduğu bildirildi.

Tarragona kenti yakınlarındaki AP-7 otoyolunda meydana gelen kazayla ilgili basına bilgi veren Katalonya özerk yönetimi İçişleri Bakanı Jordi Jane, "Otobüste 57 kişi bulunuyormuş. En az 14 ölü ve 30 kadar hastanede tedavi gören yaralı var. Yaralıların çoğunluğunun hayati tehlikesi yok. Yolcuların büyük bölümü farklı üniversitelerden Erasmus öğrencileri. Henüz hayatını kaybedenlerle ilgili isim veremeyiz çünkü farklı uyruklu vatandaşlar var" dedi.

Jane, kazanın otobüs şoförünün hatasından kaynaklandığını düşündüklerini söyleyerek otobüsün çarptığı otomobilde bulunan iki kişinin de yaralılar arasında bulunduğunu ifade etti.

Bu arada İspanyol haber ajansı EFE, hastane kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, yaralılar arasında Türk öğrencilerin de bulunduğunu bildirdi. Haberde, hastanelere kaldırılan yaralı öğrencilerin İsviçreli, Norveçli, İngiliz, Türk, Ukraynalı ve İspanyol oldukları kaydedildi.

Yerel saatle 06.00'da (TSİ 07.00) bir otobüs ile otomobilin çarpıştığı kazada ilk belirlemelere göre 14 kişinin yaşamını yitirdiği açıklanmıştı. 56 yolcusu bulunan otobüsün Valencia'dan Barcelona'ya gitmekte olduğu ve yolcuların Valencia'daki Las Fallas Festivali'nden döndüğü belirtiliyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :