İşlemedikleri suç kalmamış: 2 örgüt daha çökertildi

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından koordine edilen 'KAFES-29' operasyonunda, Volkan Reçber ve Emrah Sever'in liderlik ettiği 2 bölgesel suç örgütü çökertildi.

İstanbul Merkezli 7 İlde gerçekleştirilen "KAFES-29" Operasyonu, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Müdürlükleri tarafından başarıyla tamamlandı. Operasyonda, yurtdışında bulunan ve Kırmızı Bültenle aranan Volkan Reçber ile cezaevinde olan Arap Emrah lakaplı Emrah Sever'in liderlik ettiği 2 bölgesel suç örgütü ele geçirildi.

Bu suç örgütlerinin İstanbul'da gerçekleştirdiği 4 ayrı cinayet, silahlı çatışmalar, polis memurlarıyla çatışma, tehdit ve silahlı saldırı eylemleri, iş yerlerini kurşunlama olayları, uyuşturucu madde ticareti, ruhsatsız silah bulundurma, yabancılara yönelik soygunlar gibi bir dizi suç faaliyeti tespit edildi. Operasyon kapsamında, 28 tabanca, 6 AK-47 kalaşnikof, 1 Utaş uzun namlulu otomatik silah, ve 1 çelik yelek ele geçirildi.

İstanbul merkezli 7 ilde "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma" ve örgüt faaliyetleri çerçevesinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda, 61 şüpheli şahıs yakalandı. Operasyonların devam ettiği belirtilirken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren kahraman polisleri tebrik ederek, "Halkımızın huzurunu bozan suç odaklarıyla mücadelemiz kararlılıkla devam edecek. Allah ayaklarınıza taş değirmesin. Milletimizin duası sizinle." şeklinde açıklamalarda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.