İslami finansın geleceği Barselona'da tartışılacak

İslami finansın geleceği Barselona'da tartışılacak

13'üncü Akdeniz Ekonomi Liderleri Haftası kapsamında düzenlenecek 5'inci İslami Finans Forumu'nda İslami finans tüm yönleriyle değerlendirilecek- İslami finansın ana dayanağı olarak görülen İslami bankacılık varlıklarının 2022 yılına kadar 3,5 milyar dola

ANKARA (AA) - MEHMET FATİH ERDOĞDU - Türkiye'nin son yıllarda odaklandığı alanlardan biri olan İslami finans sektörünün gelişimi ve geleceğe ilişkin beklentiler, 13'üncü Akdeniz Ekonomi Liderleri Haftası (MedaWeek) kapsamında düzenlenecek 5'inci İslami Finans Forumu'nun da gündeminde olacak.

Anadolu Ajansının "global iletişim ortağı" olduğu MedaWeek, 20-22 Kasım'da İspanya'nın Barselona kentinde gerçekleştirilecek. Hafta kapsamında 21 Kasım'da yapılacak forumda, İslami finansın batılı bankacılık sistemine alternatif yönleri ve sunduğu yatırım fırsatları tüm yönleriyle ele alınacak.

Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (ASCAME) ve İslami Bankacılık ve Finansal Kurumlar Genel Konseyi tarafından düzenlenecek foruma, Avrupa, Afrika ve Akdeniz ülkelerinden çok sayıda uzman, politikacı ve iş insanının katılması bekleniyor.

- İslami finansa ilgi katlanarak artıyor

İslam finans sistemine duyulan ilgi, Avrupa ve Akdeniz ülkelerinin kamu ve özel sektörlerinde hızla artıyor. ASCAME'den edinilen bilgiye göre, İslami finans dünya genelinde 73 ülkeyi (dünya nüfusunun yüzde 23'ü) doğrudan ilgilendirirken, bankacılık, helal gıda, moda, seyahat, medya, eczacılık, bilim ve kozmetik gibi uluslararası ticarette önemli birçok alanı kapsıyor.

Son yıllarda gösterdiği hızlı büyüme ve gelecek tahminleri nedeniyle İslami finansın ana dayanağı olarak görülen İslami bankacılık sektörünün 2022 yılına kadar varlıklarının 3,5 milyar dolar olması öngörülüyor.

İslami finans hizmetleri bugüne kadar her 5 yılda iki katına çıkarak büyüme gösterdi. Gerek ilgili sektörlerin gerekse küresel aktörlerin dikkatini çeken bu büyüme eğilimi, Akdeniz ülkelerini, İslami finansın gerektirdiği sorumlu ve sürdürülebilir fırsat ve faydalarla dolu stratejik bir pazar haline getiriyor.

Forum kapsamında, artan yavaşlama tehdidi ve yeni finansal sorunlarla karşı karşıya olan Batı ekonomilerinin temsilcileri, İslami finans sektörünün önerdiği güvenli ve etik finansal araçlarla oluşturulacak alternatif bir modeli tartışacak.

Sürdürülebilir ekonomik kalkınma sistemlerine odaklanan MedaWeek, Akdenizli, Avrupalı ve Afrikalı finans şirketlerine, gelişen bu sektöre doğrudan dahil olan ekonomist, girişimci ve profesyonellerle buluşabilecekleri bir tartışma forumu oluşturacak.





Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :