"İslam Ekonomisi ve Finans Bölümü" açıldı

"İslam Ekonomisi ve Finans Bölümü" açıldı

KTO Başkanı Öztürk:- "Ulusal ve uluslararası alanda tanınmış akademik kadrosu ile 2016-2017 öğrenim döneminde ilk öğrencilerini kabul edecek olan bölüm, birinci yılında tamamı burslu olarak 30 öğrenci alacak"

KONYA (AA) - Konya'daki sivil toplum kuruluşları, sanayi, ticaret odaları, borsalar, bankalar ve birçok kurumla istişareler sonucu, Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesinde, İslam Ekonomisi ve Finans Bölümü açıldı.

Öğrencileri ile ekonomi alanında çalışan yetkin kurum ve kişilere lisans düzeyinde İslam ekonomisi ve finans kapsamında gerekli akademik bilgiyi kazandırmak amacıyla açılan bölüm, KTO Karatay Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi bünyesinde eğitim verecek.

KTO Başkanı ve KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünya genelinde İslami finans alanında 40'a yakın üniversitenin yüksek lisans programları sunduğunu söyledi.

Dünyada İslami finans eğitimlerinin sadece yüksek lisans boyutuyla değil, doktora çalışmaları kapsamında teorik araştırma konusu da olabildiğini belirten Öztürk, "Üniversite olarak İslami ekonomi alanında önemli bir bölümü üniversiteye kazandırdık. Bu gelişmeler ışığında KTO Karatay Üniversitesi 'İslam Ekonomisi ve Finans' bölümünü lisans düzeyinde açarak, ortaya çıkacak kalifiye insan kaynakları ihtiyacını karşılamayı planlamaktadır." diye konuştu.

Öztürk, Türkiye'de son yıllarda ihtiyaç duyulan ve alternatifi olmayan bir bölümü ülkeye kazandırdıklarını vurguladı.

İslam ekonomisi ve finans alanında disiplinler arası bir yaklaşımla lisans eğitimi vererek, ulusal ve uluslararası çalışmalarda yer alabilecek yetişmiş insan potansiyelini oluşturmayı amaçladıklarını aktaran Öztürk, şunları kaydetti:

"İslam ekonomisi, İslami finans ve katılım bankacılığı alanında ortaya çıkabilecek çok boyutlu problemlere sürdürülebilir çözümler üretebilecek ve yeni modeller oluşturabilecek uzmanlar yetiştireceğiz. Katılım bankacılığı konusunda uzmanlaşmış personel ülkemiz ticaret ve sanayi dünyası için büyük bir ihtiyaç haline gelmiştir. Türkiye'de bir ilk olarak kurduğumuz bölüm ile İslam ekonomisi, İslami finans ve katılım bankacılığı terminolojisini oluşturmak ve bilinilirliğini yaygınlaştırmak için üniversite akademik dünyası olarak çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Ulusal ve uluslararası alanda tanınmış akademik kadrosu ile 2016-2017 öğrenim döneminde ilk öğrencilerini kabul edecek olan bölüm, birinci yılında tamamı burslu olarak 30 öğrenci alacak."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :