İslam Dünyası Yükseköğretim Alanının Oluşturulması Toplantısı

İslam Dünyası Yükseköğretim Alanının Oluşturulması Toplantısı

YÖK Başkanı Saraç:- "Batı ülkelerindeki üniversitelerin pek çok üniversitemiz ile iş birliği içinde ortak diploma programlarının olduğunu görüyoruz. İslam dünyasındaki üniversitelerimiz arasında ise bu durum maalesef yok. Yeterlilik çerçevesinde uzlaşma a

ANKARA (AA) - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "Batı ülkelerindeki üniversitelerin pek çok üniversitemiz ile iş birliği içinde ortak diploma programlarının olduğunu görüyoruz. İslam dünyasındaki üniversitelerimiz arasında ise bu durum maalesef yok. Yeterlilik çerçevesinde uzlaşma arayalım ve ortak diplomaları yaygınlaştıralım istiyoruz." dedi.

Bilkent Otel Konferans Salonu'nda İslam Dünyası Yükseköğretim Alanının Oluşturulması Toplantısının Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki açılış oturumunun ardından ikinci oturumu yapıldı.

Toplantıda, İslam ülkelerindeki ve Türkiye'deki üniversitelerin rektörlerine seslenen Saraç, İslam ülkelerinin yükseköğretim kurumlarının birbirleriyle sağlam ilişki içinde olmasının güçlü bir İslam dünyası meydana getirebileceğini ifade etti.

Saraç, önem verdikleri hususların başında İslam ülkeleri üniversiteleri arasında ortak diploma sayısının arttırılması olduğunu belirterek, "Batı ülkelerindeki üniversitelerin pek çok üniversitemiz ile iş birliği içinde ortak diploma programlarının olduğunu görüyoruz. İslam dünyasındaki üniversitelerimiz arasında ise bu durum maalesef yok. Yeterlilik çerçevesinde uzlaşma arayalım ve ortak diplomaları yaygınlaştıralım istiyoruz." diye konuştu.

İslam ülkeleri üniversiteleri arasında öğrenci ve akademisyen bazında hareketliliğe önem verdiklerini ifade eden Saraç, öğrenci ve akademisyen hareketliliğinin ülkelerin ilişkilerinin geliştirilmesine de etki edebileceğini söyledi.

Saraç, toplantıda çalışacakları bir diğer konunun ise ortak kredi sistemi olduğunu vurgulayarak, ülkeler arasında müşterek bir bakış açısı oluşturulmasını istedi.

Toplantı gündemine aldıkları konuları ortak bir sonuç bildirisiyle özetleyeceklerini aktaran Saraç, toplantının İslam ülkelerinin yükseköğretiminin sorunlarının çözülmesi açısından önemli bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Başkan Saraç'ın konuşmasının ardından, İslam ülkelerinin üniversite rektörleri ve temsilcileri söz alarak konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından "Yeterlilikler Çerçevesi ve Kalite Güvencesi", "Kredi Transfer Sistemi ve Hareketlilik", "Kalite Güvence Ajansları, Tanınırlılık ve Denklik" ve "Ortak Eğitim Öğretim Programları" konularında paneller düzenlendi.

Toplantı yarın, panel oturumlarının değerlendirilmesi oturumu ve kapanış konuşmalarıyla devam edecek.

İslam Dünyası Yükseköğretim Alanının Oluşturulması Toplantısı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :