İslahiye'de açık alanda düğün yasaklandı

İslahiye'de açık alanda düğün yasaklandı

İslahiye Muhtarlar Derneği Başkanı Durmaz: - "Bu gemi batarsa hepimiz batarız. Teröre de meydan vermememiz gerekir. Biz hiçbirimiz vatandaşımızın tırnağına zarar gelsin istemiyoruz"

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'in İslahiye Kaymakamlığı, açık alanda düğün ve benzeri etkinliklerin yapılmasını yasakladı.

Kaymakamlıkça belediye hoparlöründen yapılan anonsta, halkın huzur ve refahı, vatandaşların can ve mal emniyeti için birtakım güvenlik tedbirlerinin alındığı belirtildi.

Anonsta, "Halkımızın huzur ve refahı, vatandaşlarımızın can ve mal emniyeti için açık alanda düğün ve benzeri etkinliklerin yapılmasına müsade edilmeyecektir. Ayrıca kapalı alanda yapılacak düğün, kına ve benzeri organizasyonların emniyet ve jandarma komutanlığına bildirilmesi gerekmektedir." ifadesi kullanıldı.

Kayabaşı Mahallesi Muhtarı ve İslahiye Muhtarlar Derneği Başkanı Ekrem Durmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığının aldığı karar doğrultusunda açık alanda düğün ve benzeri etkinliklerin yasaklanmasının vatandaşlar üzerinde olumsuz etki yarattığını ifade etti.

Karara saygı duyduklarını belirten Durmaz, "Bu gemi batarsa hepimiz batarız. Teröre de meydan vermememiz gerekir. Biz hiçbirimiz vatandaşımızın tırnağına zarar gelsin istemiyoruz." dedi.

İlçede 5 düğün salonu bulunduğunu kaydeden Durmaz, bayram sonrası düğünlerin yoğunlaşacağına işaret etti.

Durmaz, siyasiler ve yetkililerden yardım talep ederek en azından mahallelerdeki okulların düğünler için kullanılmasını istediklerini, okullarda düğünlerin yapılması halinde kapalı alanda kendi güvenliklerini sağlayacak durumda olduklarını dile getirdi.

Durmaz, "İlçe merkezine 40-50 kilometre mesafede mahallelerimiz var. Onlar ilçe merkezindeki düğün salonunda nasıl düğün yapacaklar? Bu vatandaşlar düğün için önceden gün almış, davetiye bastırmışlar. Bugün 81 vilayetteki tanıdıklarına davetiye göndermişler. Herkes ona göre hazırlık yapmış. Bugün aniden alınan kararla bu gözardı edilmemeli." diye konuştu.

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde 20 Ağustos'ta bir düğün merasiminde meydana gelen terör saldırısında 56 kişi yaşamını yitirmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :