İSKİ'den "Dünya Su Günü" etkinlikleri

İSKİ'den "Dünya Su Günü" etkinlikleri

İSKİ, su tasarrufunun önemini anlatmak için kent genelinde çeşitli etkinlikler düzenledi

İSTANBUL (AA)- İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), "22 Mart Dünya Su Günü" nedeniyle su tasarrufunun önemini anlatmak için şehir genelinde etkinlikler düzenledi.

İSKİ tarafından yapılan açıklamada, bilinçli su kullanımının önemine vurgu yapmak için "suyu israf etme, geleceği tüketme" başlığıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında 12 alışveriş merkezi, 5 metro aktarma istasyonu ve 30 şube müdürlüğünde stantların kurulduğu kaydedildi. Etkinlikler çerçevesinde, su kullanım bilincine yönelik anketler gerçekleştirildi. Kiosklar ve tabletler üzerinden gerçekleştirilen anketler, yetişkinler ve çocuklar için ayrı ayrı hazırlandı. Stantlarda yer alan maskotlar ise küçük ziyaretçileri eğlendirdi.

Ayrıca, "su" temalı kompozisyon, şiir, fotoğraf, afiş-slogan ve karikatür kategorilerinde düzenlenen yarışmanın ödül töreninin de gerçekleştiği ifade edildi.

Açıklamada ödül törenindeki konuşmasına yer verilen İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan'ın, yarışmaya katılan öğrencilere teşekkür ederek, "Biz, İSKİ olarak, şehrimize 24 saat kesintisiz sağlıklı su ulaştırıyoruz. Ancak başta Afrika olmak üzere öyle bölgeler var ki, su sıkıntısından öte bir su yokluğu yaşıyorlar. Yine bugün, dünya nüfusunun neredeyse dörtte biri, yeterli ve sağlıklı içme suyuna sahip değil. Bu durum karşısında, suyumuz ne kadar bol olursa olsun, su kullanım bilincine sahip olmamız gerektiğine inanıyorum. Günlük su kullanımında göstereceğimiz hassasiyetler, gelecek nesillerin sağlıklı suya daha kolay ulaşabilmesi için çok önemli." dediği kaydedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :