İşitme engelliler için fotoğraf kursu

İşitme engelliler için fotoğraf kursu

Esenler Belediyesi Sanat Evi tarafından işitme engellilere yönelik düzenlenen fotoğraf kursu, yarın başlayacak- Belediye Başkanı Göksu:- "İşitme engellilerin fiziki olarak yapabilecekleri işlere bir de ruh ve estetik kazandırabilmek amacıyla fotoğraf ve f

İSTANBUL (AA) -  KENAN IRTAK - Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV) tarafından işitme engellilere yönelik düzenlenen fotoğraf kursu, yarın başlayacak.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren ESEV'nin hayata geçirdiği İşitme Engelliler Fotoğraf Atölyesi, Nene Hatun Mahallesi'ndeki Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde yapılacak.

Hafta sonu yapılacak dersler, yarın başlayacak. Kursa, 15 yaş ve üzerindeki işitme engelliler katılabilecek. Kursun, 8 haftalık temel fotoğrafçılık eğitimine başvuru sahiplerinin tümü davet edilecek ve ardından sınav yapılarak, başarılı 10 kursiyere profesyonel fotoğraf makinesi hediye edilecek. Profesyonel fotoğrafçılık eğitimi, 12 hafta sürecek. 

 Pek çok usta ismin ders vereceği eğitimler, fotoğraf sergisiyle son bulacak. 

- "Çocuklarımızı engelsiz bir dünyayla buluşturmak istiyoruz"

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, AA muhabirine yaptığı açılamada, engellilere yönelik pek çok projeleri bulunduğunu söyledi. 

İşitme engellilerin diğer engel gruplarına oranla piyasada çok daha fazla iş yapabildiğine dikkati çeken Göksu, "İşitme engellilerin fiziki olarak yapabilecekleri işlere bir de ruh ve estetik kazandırabilmek amacıyla fotoğraf ve fotoğrafçılık çok önemli. Bu kendilerine hem hobi hem de yeni bir hayat kaynağı olabilir diye düşündük ve kursu başlattık. Çok sayıda müracaat var. Çocuklarımızı engelsiz bir dünyayla buluşturmak istiyoruz" diye konuştu.

Göksu, kursun sonunda kursiyerler bir çok iş imkanının çıkabileceğine işaret etti.  

- Esenler'de "engelli kampüsü" kurulacak

Belediyenin diğer engel gruplarına yönelik de önemli hizmetler verdiğini anlatan Göksu, bu kapsamda belki de Türkiye'de ilk olacak bir projeye imza attıklarını ve "Engelliler Kampüsü" yaptıklarını kaydetti. 

Kampüste engellilerin ihtiyaç duyabileceğini her şeyin bulunacağını dile getiren Göksü, kampüste yüzme havuzu, market, hobi alanları da yer alacağını aktardı.  

- "Böyle kursların olması sevindirici"

İşitme engelli oğlu Eyüp Hüseyin Ermutlu'yu kursa kaydetmek için Gaziosmanpaşa'dan gelen Murat Ermutlu, kursun ilanlarını açık hava reklam panolarında gördüğünü anlattı.

Oğlunun fotoğrafa yeteneğini fark eden öğretmenin kendilerini kursa yönlendirdiğini belirten Ermutlu, "Hüseyin'in fotoğraf makinesi var. Cep telefondan sürekli fotoğraflar çekiyor ve sosyal paylaşım sitelerinde paylaşıyor. Hocası bunu fark etmiş, bizi yönlendirdi, gelip kaydımızı yaptık. Türkiye'de 7,5 milyondan fazla engelli var. Böyle kursların olması sevindirici. Engelli aileleri olarak, engellilerle ilgilenenleri gördükçe mutlu oluyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 

Eyüp Hüseyin Ermutlu da kursun açılmasının kendisini mutlu ettiğini ifade ederek, "Bu tür etkinliklerin daha çok olması lazım. 10 kişi kazanacak bu kursu, ben bu 10 kişiden biri olmak için heyecanlanıyorum" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :