Işığa Saygı fotoğraf sergisi

Işığa Saygı fotoğraf sergisi

Mevlâna ve Ailesinin Konya’yı teşriflerinin 791. Yıldönümü Etkinlikleri dolayısıyla bu yıl ikincisi düzenlenen 2. SÛFİSİN Sûfi Sinema Günleri etkinlikleri kapsamında, ‘Işığa Saygı’ konulu fotoğraf sergisi açıldı.

 

Hazreti Mevlâna ve Ailesinin Konya’yı teşriflerinin 791. Yıldönümü, Konya’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle anılıyor. Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce bu yıl ikincisi düzenlenen Sûfi Sinema Günleri (SÛFİSİN) kapsamında, Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Öğretim Üyesi Harun Türkmenoğlu’nun ‘Işığa Saygı’ konulu fotoğraf sergisi açılışı, İl Halk Kütüphanesinde gerçekleştirildi.

isiga-saygi-fotograf--(1).jpg

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüsssettar Yarar, festival sanatçıları ve diğer davetlilerin katılımıyla açılışı gerçekleştirilen fotoğraf sergisinde, Hazreti Mevlâna’nın Vuslat Yıldönümü Anma Törenlerinde icra edilen Semâ Âyin-i Şerifi’nden fotoğraflar yer alıyor. Orijinali siyah beyaz olan 16 fotoğrafın yer aldığı sergi etkinlik boyunca ziyaret edilebilecek. Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, eğitimciliği döneminde aynı zamanda Meram Anadolu Lisesinden de öğrencisi olan Türkmenoğlu’nu tebrik ederek plaket takdim etti.

isiga-saygi-fotograf--(2).jpg

Etiketler :