İşgalci İsrail'in katliamlar tarihi

İşgalci İsrail'in katliamlar tarihi

Yıllardır sistematik şekilde Filistin’i işgal eden, yalnızca Müslümanlara değil tüm insanlığa saldıran, kutsal değerleri ve insan onurunu tanımayan eli kanlı İsrail terör devletinin katliamlar tarihi..

Yıllardır sistematik şekilde Filistin’i işgal eden, yalnızca Müslümanlara değil tüm insanlığa saldıran, kutsal değerleri ve insan onurunu tanımayan eli kanlı İsrail terör devletinin katliamlar tarihi..

14 Mayıs 1948'de BM paylaşım planı uyarınca David Ben-Gurion tarafından İsrail Devleti'nin kuruluşu ilan edildi. İsrail, kurulduğu günden bu yana kana doymuyor. Aslında katliamlar Siyonist devlet kurulmadan başladı.

Bir gün olsun durmadan saldırılarını ve dünya genelinde lobi faaliyetlerini sürdüren İsrail'in katliamlar tarihi:

İSRAİL'İN KATLİAM TARİHİ

Kral Davut katliamı 22 temmuz 1946:

İsrail terör örgütü Igun'un Kral Davut Oteli'nde düzenlediği saldırıda 96 kişi öldü

Deir (Deyr) Yasin köyü katliamı 9 Nisan 1948:

Irgun terör örgütüne bağlı militanlar tarafından Deyr Yasin köyünde düzenlenen saldırıda 254 Filistinli katledildi.

Katliamdan sadece bir ay sonra David Ben-Gurion, İsrail devletinin kuruluşunu ilan etti. Katliamı gerçekleştirenler arasında yer alan ve daha sonra İsrail Başbakanı da olan Menahem Begin, "Bu eylemi yapmasaydık İsrail olmayacaktı." demişti.

Lida katliamı 9-18 temmuz 1948:

İzak Rabin'in açık emirleri ile gerçekleştirilen katliamda 10 gün içinde 60.000 kişi zorla evinden çıkarılırken, bunu takip eden el-Tıra, Tantoura ve Hayfa katliamlarında da yüzlerce Filistinli sivil şehit edildi.

Saf Saf Köyü katliamı 29 Ekim 1948:
İsrail ordusunun düzenlediği saldırıda köylülerin üzerine rastgele açılan ateş 70 kişinin ölümüne neden oldu.

Davayima köyü katliamı 29 Ekim 1948:
İsrail ordusuna bağlı üç ayrı bölük el-Halil'deki Davayima köyüne gelerek çatışma olmaksızın kadın ve çocuklar da dahil 80-100 arasında Filistinliyi katletti.

Kibya Köyü katliamı 12 Ekim 1953:
Ariel Şaron liderliğindeki bir grup İsrail askeri Batı Şeria'da bulunan Kibya köyüne bir saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda 67 kişi şehit edilirken 75 kişi de yaralandı.

Kufr Kasem katliamı 29 Ekim 1956:
İsrail'in Mısır'ı işgali arefesinde bölgedeki bir Filistin köyüne saldıran işgal askerleri aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 49 sivili katletti.

Samu Köyü katliamı Kasım 1956:
Batı Şeria'ya bağlı Samu köyüne saldıran İsrail askerleri köyü yerle bir etti.
Saldırıda 19 Filistinli katledildi, onlarca Filistinli yaralandı.

Ürdün katliamları 4 Haziran 1968:
İsrail savaş uçakları Ürdün nehri boyunca 15'ten fazla Filistin köyüne napalm bombası yağdırdı. Saldırıda resmi rakamlara göre 56 kişi can verdi. Yine aynı yıl Irbid şehrini bombalayan İsrail uçakları 30 Filistinlinin ölümüne neden oldu.

Abu Za'abel katliamı 12 Şubat 1970:
İsrail uçakları Mısır sınırındaki Abu Za'abel'i bombaladı. Saldırıda hedef seçilen bir fabrikadaki 70 işçi şehit oldu.

Sha'a katliamı 8 Nisan 1970:
Mısır'ın başkenti Kahire ye 80 kilometre mesafedeki Sha'a'da bir okulu bombalayan İsrail savaş uçakları 46 çocuğu katletti.

Suriye katliamı 8 Eylül 1972:
İsrail jetleri Suriye hava sahasını geçerek 7 köyü bombaladı. Saldırıda en az 200 kişi katledildi.

Libya katliamı 19 Şubat 1973:
Libya Havayollarına ait bir yolcu uçağı İsrail tarafından düşürüldü. Uçaktaki 107 yolcu ve mürettebattan kurtulan olmadı.

Beyrut katliamı 20 Temmuz 1981:
Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta hava saldırısı düzenleyen İsrail jetleri 300 sivili katletti, yüzlerce sivil yaralandı.

Sabya ve Şatilla katliamları 15-16 Eylül 1982:
1982'de Lübnan'ı işgal eden İsrail kuvvetlerinin başkomutanı Ariel Şaron'un gözetimi ve koruması altındaki Lübnanlı Hristiyan Falanjist milisler tarafından gerçekleştirilen katliamda 2500 kişi şehit edildi. Saldırganlar öldürdükleri kişilerin cesetlerini tanınmaz hale getirdiklerinden ölenlerden sadece 328'inin kimliği tespit edilebildi.

Kudüs katliamı 8 Ekim 1990:
Mescid-i Aksa'yı yıkarak yerine Süleyman Mabedini inşa etmek isteyen Yahudilerle Filistinliler arasında çıkan çatışmada İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 30 Filistinli öldürüldü ve 800 Filistinli yaralandı.

Hz. İbrahim Camii katliamı 24 Şubat 1994:
Batı Şeria'nın el Halil kentindeki Hz. İbrahim Camiinde sabah namazı sırasında bir Yahudi tarafından gerçekleştirilen saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu 50'den fazla kişi şehit edildi, yaklaşık 300 kişi de yaralandı.

Kana katliamı 18 Nisan 1996:
İsrail Lübnan'da bulunan kana mülteci kampına düzenlediği saldırıda çoğu kadın ve çocuk 109 Filistinliyi katletti.

Cenin katliamı 3-15 Nisan 2002:
Batı Şeria'daki Cenin mülteci kampına zırhlı birliklerle saldıran İsrail ordusu burada yaklaşık 1300 sivili katletti.

Nuseyrat katliamı Mart 2004:
Gazze'deki Nuseyrat ve Bureyc mülteci kamplarına giren İsrail askerleri aralarında 4 çocuğun bulunduğu 14 sivili katletti.

Gazze katliamı Mart 2008:
İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıda 134 sivil hayatını kaybetti.

Gazze katliamı (Dökme kurşun operasyonu) Ocak 2009:
Gazze'ye yönelik havadan ve karadan gerçekleştirilen saldırı ve bombardımanlarda aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun bulunduğu 1500'ü aşkın Filistinli katledildi. 6 binden fazla Filistinli yaralandı

Mavi Marmara katliamı 31 Mayıs 2018:
Gazze'ye insani yardım koridoru açmak için yola çıkan 6 gemilik insani yardım filosu İsrail askerlerinin saldırısına uğradı. Daldırıda 9 yardım gönüllüsü şehit edilirken, 56 gönüllü yaralandı.

Trump'un Kudüs'ü başkent olarak tanıması bardağı taşırdı

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasıyla başlayan gelişmeler, tam bir katliama dönüştü. ABD'nin Kudüs'teki yeni büyükelçilik binasının açılışının, Nekbe diye bilinen, Filistinliler'in yurtlarından sürülüş yıl dönümünün arifesinde yapılması, öfkeyi tırmandırdı. Keskin nişancılar tek tek çocuk, yaşlı, engelli demeden gözlerine kestirdiklerini katletti. 2014 yılından bu yana yaşanan en kanlı günde, 62 Filistinli şehit oldu, 2 binden fazla Filistinli yaralandı. 

Filistinliler, İsrail saldırganlığına karşı 1987'den bu yana üç kez intifada başlattı.

İsrail'in saldırı ve katliamları bunlarla da bitmiyor. Yıllardır her gün müslümanlara saldıran İşgalci İsrail güçleri, öldürmeye, evlerinden etmeye devam ediyor. Sebepsiz yere tutuklanan binlerce mahkum İsrail zindanlarında insanlık onuruna yakışmayacak muamele görüyor.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum