İş kazası geçiren işçisiyle uzlaştı, yargılanmaktan kurtuldu

İş kazası geçiren işçisiyle uzlaştı, yargılanmaktan kurtuldu

Konya'da bir şantiyede demir işçisi olarak çalışan Y.Ç.’nin iş kazası geçirmesi sonrasında başlatılan soruşturmada, suçun 5271 Sayılı Kanunun 253 maddesi kapsamındaki suçlardan olması sebebiyle kamu davası açılmadan önce dosya uzlaştırma sağlandı

 

3 yıl boyunca sağlık tedavisi firma sahiplerince karşılanacak. Konya'da bir şantiyede demir işçisi olarak çalışan Y.Ç.’nin 18.10.2016tarihinde iş kazası geçirmesi sonrasında başlatılan soruşturmada, suçun 5271 Sayılı Kanunun 253 maddesi kapsamındaki suçlardan olması sebebiyle kamu davası açılmadan önce dosya uzlaştırmacı bilirkişiye verildi. Firma sahiplerinden Şüpheli K.Ç. ve şantiye şefi F.A. sorumluluğundaki şantiye alanında meydana gelen iş kazası olayına ilişkin yürütülen uzlaştırma sürecinde, müşteki Y.Ç. olay nedeni ile 25.000 TL ve 3 yıl boyunca sağlık sorunlarına ilişkin tedavi masraflarını karşılanmasını talep etti.

YARGILANMAKTAN KURTULDU

Müştekinin taleplerini yerine getirmeyi taahhüt eden firma sahibi ve şantiye şefi gerçekleştirilen uzlaştırma sonucunda “Taksirle Bir Kişinin Yaralanmasına Neden Olma” suçundan yargılanmaktan kurtuldular. Böylelikle kamu davası açılmadan müştekinin uğramış olduğu zararda karşılanmış oldu. Uzlaştırmacı bilirkişi Muhammet Murat Üyel, Yargı mercilerinin her geçen gün artan iş yükünün hafifletilmesi amacına hizmet etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Uzlaşma kapsamına giren suçlarda vatandaşlarımız, uzlaşmayı kabul ettiklerinde hem kendi mağduriyetleri gideriliyor hem de yargıda büyük oranda iş yükünün azaltılmasına katkı sağlamış oluyorlar” dedi.