İş insanı İnan Kıraç, kızı İpek Kıraç'ı evlatlıktan reddetti: Mal varlığını eğitime bağışlıyor

İş insanı İnan Kıraç, kızı İpek Kıraç'ı evlatlıktan reddetti: Mal varlığını eğitime bağışlıyor

Türkiye'nin önde gelen iş insanlarından İnan Kıraç, kızı İpek Kıraç'ın miras talebini reddederek, varlığını eğitime bağışlama kararı aldı.

Türkiye'nin tanınmış iş insanlarından İnan Kıraç, 2020 yılında vefat eden eşi, Koç Holding kurucusu Vehbi Koç'un kızı Suna Kıraç'ın mirası nedeniyle kızı İpek Kıraç'a dava açmıştı. İnan Kıraç, Suna Kıraç'ın vasiyeti gereği İpek Kıraç'a intikal eden Temel Ticaret ve Yatırım AŞ'nin yüzde 20.13 hissesine tedbir konulmasını talep etmiş ve aynı zamanda tamamı İpek Kıraç'ın mülkiyetine geçen hisse senetlerinin yüzde 25'inin kendi adına tescil edilmesini istemişti.

İpek Kıraç babasının mal varlığına tedbir konulması talebinde bulundu

İpek Kıraç, babasının mal varlıklarına yönelik iddialarla karşı karşıya kaldı. İddialar arasında, İnan Kıraç'ın Suna Kıraç'a ait hesaptan usulsüz bir şekilde yüz milyonlarca dolar aktardığı ve Koç Holding hisselerinin bir kısmını 600 milyon TL'ye sattığı iddiaları bulunuyordu. İpek Kıraç, bu iddialar doğrultusunda babasının mal varlıklarına ihtiyati tedbir konulmasını talep etti.

Karsan şirketi hisselerine tedbir konuldu

İstanbul Anadolu Aile Mahkemesi'nde görülen miras davasında yeni bir gelişme yaşandı. İpek Kıraç'ın talebi üzerine mahkeme, İnan Kıraç'a ait Karsan şirketi hisselerine ihtiyati tedbir konulmasına karar verdi.

Mahkeme reddetti

Ancak, İnan Kıraç'ın İstanbul Anadolu Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açtığı Mirasçılık belgesinin iptali davası mahkeme tarafından reddedildi. Gerekçeli kararda, İnan Kıraç'ın mahkeme önünde İpek Kıraç'ın atanmış mirasçılık belgesi verilmesine ilişkin talebini kabul ettiği belirtildi. Ancak atanmış mirasçılık kanununun emredici hükümlerden olmadığına dikkat çekildi ve İnan Kıraç'ın atanmış mirasçılık belgesi verilmesine ilişkin talebine rağmen, davanın reddedildiği vurgulandı.

İnan Kıraç mal varlığını eğitim için bağışlayacak

Bu sürecin ardından İnan Kıraç, tüm varlığını eğitime muhtaç çocuklara bağışlamak amacıyla bir vakıf kurma kararı aldı. İnan Kıraç, kurulacak vakıf aracılığıyla mal varlığının eğitim amaçlarına yönlendirilmesini hedefliyor. Bu gelişmeler, Türkiye'nin iş dünyasında ve miras hukuku alanında dikkat çekici bir olay olarak kayda geçti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.