İş dünyasından Türk lirasına destek

İş dünyasından Türk lirasına destek

Sakarya, Kocaeli, Karabük ve Bartın sanayi ve ticaret odaları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla başlatılan Türk lirasına destek kampanyası konusunda vatandaşlara duyarlı olunması çağrısı yaptı- SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul:- "Güven ve istikra

SAKARYA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı sonrası Türk lirasının değerlenmesi için başlatılan döviz bozdurma kampanyasına Sakarya, Kocaeli, Karabük ve Bartın'daki iş dünyasından destek geldi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de 15 Temmuz hain darbe girişimindeki olumsuz sürecin devam ettirilmek istendiğini, finansal kriz için algı operasyonlarının yapıldığını fakat Türk milletinin bu girişimi de sonuçsuz bırakacağını söyledi.

Devlet ve milletin el ele vererek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önderliğinde Türkiye'yi tüm olumsuz girişimlere rağmen hedefine ulaştıracağını vurgulayan Kösemusul, "Devletin ekonomik reform ve uygulamalarını sürdüreceğine inanıyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gösterdiği istikamette, milli değerlere sahip çıkarak üretmek çok önemli. Türk iş dünyası, kararlı ve cesaretlidir. Yurtiçi ve yurtdışında bu olumsuz sürecin hemen bitmesi ve etkisinin en aza indirilmesi için sorumluluğunu yerine getirecektir. Güven ve istikrarın daha da kuvvetlenmesi için Türk liramıza, milli değerlerimize daha çok sahip çıkacağız." diye konuştu.

- "Türk iş dünyası altından kalkar"

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Yönetim Kurulu Başkanı Semih Barış da 15 Temmuz darbe girişiminde başarılı olamayan bazı kesimlerin, ülkeyi ekonomik anlamda zor durumu düşürmek istediğini savundu.

Türkiye'de bu dönemde yatırımların yapılmaya, tamamlanan büyük projelerin açılmaya devam ettiğini vurgulayan Barış, Türkiye'nin iç dinamikleriyle bu işin üstesinden de geleceğini ifade etti.

Barış, dövizdeki yükselişin ardından bazı kurumların lira üzerinden işlemlerini yapmaya başladığını anımsatarak, "Ticarette döviz yerine Türk lirası kullanılması ekonomiye katkı sağlar. Yükselişi en azından engeller, düşmesine de etki eder. Bu saatten sonra dönüş olmaz. Bundan sonra Türk lirası üzerinden ticaret daha yaygın olacaktır. Türk iş dünyası dövizin artması durumunun altından kalkar. O güç var bizde." ifadelerini kullandı.

- "İş adamları olarak bu çağrıya destek veriyoruz"

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (KTSO) Tuncay Özcan ise Türkiye'nin artık eski Türkiye olmadığını, her açıdan olduğu gibi ekonomik açıdan da kimseye boyun eğmeyeceğini belirtti.

Ülkenin hızını kesmeye çalışanlara asla müsaade etmeyeceklerinin altını çizen Özcan, "Bu ülke hepimizin. Dış güçler, içerideki destekçileriyle ülkemizi bölmek, geri bırakmak, kendilerine muhtaç hale getirmek istiyorlar. Bu millet asla buna izin vermeyecek. Vermeyeceğini daha önce gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı sonrası Türk lirasının değerlenmesi için başlatılan kampanya kısa sürede karşılık buldu zaten. İş adamları olarak bu çağrıya destek veriyoruz. Ne gerekiyorsa yapılacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

- "Vatanını düşünen duyarlı olmalı"

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık ise vatanını, ekonomiyi düşünen ve dış güçlere karşı bir şeyler yapmak isteyen vatandaşların bu konuda duyarlı olması gerektiğinin altını çizdi.

Kendisinin birikiminin olmadığını ancak elinde bulunan birkaç yüz doları bozduracağını aktaran Balık, bu davranışın piyasaya psikolojik dahi olsa katkısının olacağını düşündüğünü söyledi.

Balık, ekonomik anlamda Türkiye'ye yönelik bu tür baskıların daha önce de yapıldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Devalüasyonu tetikleyici, faizi yükseltmeye yönelik adımlar ülkemize yönelik bir oyun. Ben, hükumetimizin bu tür durumlara hazırlıklı olduğunu, kısa süre içerisinde dövizin düşme eğilimine geçeceğini ve ekonomide rahatlama yaşanacağını düşünüyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler