İş dünyasından kredi derecelendirme kuruluşlarına tepki

İş dünyasından kredi derecelendirme kuruluşlarına tepki

KSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeytinoğlu:-"S&P tarafından alınan kararı çok aceleci buluyoruz. Ülkemizin kredibilite notunu düşürecek faktörlerden cari denge, bütçe ve büyüme rakamlarımıza bakıldığında endişe verici bir durum olmadığını görüyoruz"-"Olağanüst

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, uluslararası kredi ve derecelendirme kuruluşu Standard&Poors'un (S&P), Türkiye'nin "BB+" olan notunu "BB"ye indirmesinin aceleci bir karar olduğunu bildirdi.

Zeytinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, bu dönemde uluslararası kuruluşların Türkiye’ye destek vermesi gerektiğini belirtti.

S&P'nin dış finansman ihtiyacı olan ekonomiye sermaye girişinin kısıtlanabileceği gerekçesiyle bu kararı aldığını aktaran Zeytinoğlu, "Oysa cari açığımız düşüyor. Dolayısıyla bu verilerin derecelendirme açısından pozitif algılanması gerekir. S&P tarafından alınan kararı çok aceleci buluyoruz. Ülkemizin kredibilite notunu düşürecek faktörlerden cari denge, bütçe ve büyüme rakamlarımıza bakıldığında endişe verici bir durum olmadığını görüyoruz." ifadesini kullandı.

Zeytinoğlu, darbe girişiminin Türk milletinin her kesimi tarafından demokrasiyi korumak adına gösterilen mücadele ile hukuk düzeni çerçevesinde başarılı şekilde önlendiğini aktararak şunları kaydetti:

"Hızlı ve zamanında alınan kararlarla ekonomik piyasalar çabuk toparlanmıştır. Merkez Bankası hafta sonu rahatlatıcı tedbirler almışken bu kararı siyasi alınmış bir karar olarak görüyoruz. Derecelendirme şirketlerinin daha sabırlı davranarak samimi tavırda olmalarını bekliyoruz. Olağanüstü hal kararıyla Türkiye ekonomisinin zarar görmeyecek. Devletin aldığı bu karar vatandaşlarımızın güvenliği için. Avrupa’nın göbeğinde Fransa’da olağanüstü hal dördüncü ayında."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :