İş Bankasının yeni nesil yazar kasa uygulaması 100 bini geçti

İş Bankasının yeni nesil yazar kasa uygulaması 100 bini geçti

İSTANBUL (AA) - Türkiye İş Bankasının POS yazılımını kullanan yazar kasa sayısı 100 bini aştı.Şirketten yapılan açıklamaya göre, İş Bankasının...

İSTANBUL (AA) - Türkiye İş Bankasının POS yazılımını kullanan yazar kasa sayısı 100 bini aştı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, İş Bankasının yeni nesil yazar kasa uygulaması 100 bini geçti.

Mobil POS kullanan iş yerleri için 2013 yılı Ekim ayında başlayan yasal düzenleme bu yıl sonunda perakende faaliyet gösteren tüm üye iş yerlerini kapsamış olacak.

Düzenlemenin bütün perakende sektörüne geçişi için 1 Temmuz 2016, 1 Ekim 2016 ve 1 Ocak 2017 olmak üzere üç aşamalı bir geçiş süreci bulunuyor.

Bu süreçte Bankanın kampanyası ile iştiraki İşmer AŞ’den İş Bankası kredi kartlarını kullanarak satın alınan Ingenico marka masaüstü veya mobil ödeme kaydedici cihazında İş Bankası POS yazılımını kullanan müşterilere, masaüstü model için 200 lira, mobil model için ise 250 lira değerinde MaxiPuan avantajı ve vade farksız 9 taksitle ödeme imkanı sunuluyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, şunları kaydetti:

"Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Stratejisi Planı’nda yer alan ‘POS cihazlarının yazar kasalarla uyumlaştırılması’ eylemi kapsamında yürürlüğe giren yasal düzenlemeler dolayısıyla uzun süredir gündemimizde olan yazar kasa POS uygulamasında mayıs ayı sonu itibarıyla 100 bin adedi aşmış bulunuyoruz. İlk olarak mobil POS kullanan mükellefler için hayata geçen yakın bir zaman içinde de bütün perakende sektörünü kapsayacak yazar kasa POS hizmeti konusunda 2012 yılından bu yana oldukça yoğun çalışıyor, önemli kaynak ayırıyor ve yatırımlar yapıyoruz.

Bugün piyasada mevcut POS özelliği bulunan yazar kasa modellerinin tamamında Bankamız POS yazılımı desteklenirken, POS özelliği olmayan basit veya bilgisayar bağlantılı modellerde ise bütün üreticilerle entegrasyon çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Kayıt dışı ekonomiyle mücadelede önemli bir kilometre taşı olan bu düzenlemeye iş yerlerinin hızla uyum sağlayabilmesi adına, ilk günden bu yana birçok kampanya yürüttük. Bir tarafta bütün yazar kasa POS markalarını destekleyen kampanyalar yaparken diğer tarafta yazar kasa POS üreticisi kurumlarla birebir anlaşma yaparak müşterilerimize destek verdik."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :