İş Bankası'ndan yeni ödeme sistemi

İş Bankası'ndan yeni ödeme sistemi

Yurt dışı menşeli 13 farklı yerel ödeme sistemiyle işlem yapabilme olanağı sağlayan Sanal POS, banka müşterilerinin kullanımına sunuldu

İSTANBUL (AA) - Türkiye İş Bankası, yurt dışı menşeli 13 farklı yerel ödeme sistemiyle işlem yapabilme olanağı sağlayan Sanal POS’u müşterilerinin kullanımına sundu.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, İş Bankası, elektronik ticaretle uğraşan üye işyerlerine ALIPAY (Çin), IDEAL (Hollanda), GIROPAY (Almanya), EPS (Avusturya), QIWI (Rusya, Kazakistan, Ukrayna), SOFORT (Almanya, Avusturya, Hollanda, Belçika, İtalya, Fransa, İspanya), MYBANK (Belçika, Fransa, İtalya, Lüksemburg, Yunanistan), ENTERCASH (Almanya, Avusturya, Finlandiya, İsveç), BANCONTACT (Belçika), MULTİBANCO (Portekiz) , PRZELEWY24 (Polonya), TRUSTYPAY (Macaristan, Slovakya, Slovenya, Estonya, Letonya, Litvanya, Çek Cumhuriyeti), SAFETYPAY (Brezilya, Kolombiya, Kosta Rika, Meksika, Nikaragua, Panama, Peru, Avusturya, Almanya, Hollanda) ile tahsilat yapabilme olanağı sağlıyor.

Elektronik ticaretle uğraşan İş Bankası üye işyerleri, sanal POS hizmeti sayesinde alternatif ödeme yöntemlerini kullanmak isteyen müşterilerine güvenli, kolay ve hızlı bir şekilde satış yapabilme fırsatı buluyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, sınır ötesi ticaretin Avrupa’da yüzde 43’ünün, Güney Amerika’da yüzde 55’inin, Asya’da ise yüzde 65’inin alternatif ödeme yöntemleriyle gerçekleştirildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Başta Avrupa olmak üzere dünyanın dört bir yanından yerel ödeme sistemlerini desteklememiz, elektronik ticaretle uğraşan firmalara önemli katkı sağlayacak ve işini hızla büyütmek isteyen girişimcilere dünyaya kendilerini tanıtma ve rekabette bir adım öne geçme olanağı yaratacaktır. Perakendeden ulaşıma, turizmden teknolojiye birçok alanda üye işyerlerine ve girişimcilere güvenli e-ticaretin kapılarını açan İş Bankası, hizmete sunduğu yerel ödeme yöntemleriyle birlikte tek bir sanal POS entegrasyonu ile en fazla sayıda elektronik ticaret ödeme yöntemi sunan ilk banka oldu. Böylece üye işyerlerinin yurt dışına açılarak satış rakamlarını artırmaya yardım edecek bir adım attık. Hizmete sunduğumuz bu imkanın sektörde önemli bir kilometre taşı olacağına inanıyoruz. Sektörün ve müşterilerimizin taleplerini göz önünde bulundurarak önümüzdeki dönemde de yeni ve farklı ödeme sistemlerini kullanıma sunacağız."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :