İş Bankası'ndan KOBİ'lere özel İş'te Seminer toplantıları

İş Bankası'ndan KOBİ'lere özel İş'te Seminer toplantıları

İSTANBUL (AA) - Türkiye İş Bankası'nın İş'te Seminer programı kapsamında "Çin ile İş ve Yatırım Fırsatları" toplantıları düzenlendi.Banka açıklamasına...

İSTANBUL (AA) - Türkiye İş Bankası'nın İş'te Seminer programı kapsamında "Çin ile İş ve Yatırım Fırsatları" toplantıları düzenlendi.

Banka açıklamasına göre, İş Bankası, Çin ve dünya ekonomisindeki gelişmeleri KOBİ'lere aktarmak, Çin'in son dönem stratejileri paralelinde ne tür iş ve yatırım fırsatları olabileceğini paylaşmak adına düzenlediği İş'te Seminer programına İstanbul, Ankara ve İzmir'de düzenlenen Çin ile İş ve Yatırım Fırsatları toplantıları ile devam etti.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Murat Bilgiç, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, İş Bankası'nın sadece Türkiye sınırları içinde değil, uluslararası alanda da iş dünyasının yanında yer aldığını belirtti.

Türkiye İş Bankası'nın yaygın yurt dışı örgütüne sahip olduğunu ifade eden Bilgiç, Çin'in hem ekonomik hem siyasi anlamda dünyanın geleceğinde söz sahibi olduğuna işaret ederek, bankanın bu ülkede de temsilcilikleri ile etkin faaliyet gösterdiğini vurguladı.

Bilgiç, bugün Çin yuanı ile ticaret yapmanın çok önemli bir unsur haline geldiğine dikkati çekerek, bu doğrultuda İş Bankası olarak 2011'den beri Çin yuanı ile mevduat kabul ettiklerini, nakdi ve gayri nakdi kredi verdiklerini, akreditif açtıklarını dile getirdi.


-"14 ülkede şube, iştirak ve temsilciliğimiz bulunuyor"


Çin'in son 30 yılda ucuz iş gücü avantajını kullanarak ihracat odaklı büyüdüğünü bildiren Bilgiç, bu ülkenin son yıllarda stratejisini değiştirerek bir yandan iç talep bazlı büyümeye odaklandığını, diğer taraftan gelişmiş/gelişmekte olan ülkelere doğrudan yatırım ve ticareti artırmaya yöneldiğini belirtti. Bu durumun yeni fırsatlar yarattığını bildiren Bilgiç, şunları kaydetti:

"İş Bankası'nın yurt dışı yapılanması kapsamında 14 ülkede şubelerimiz, iştirakimiz ve temsilciliklerimiz bulunuyor. Şubelerimizin 16'sı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), 1'i Manama/Bahreyn'de, 2'si Londra'da, 2'si Irak'ın Erbil ve Bağdat, 2'si de Kosova'nın Priştine ve Prizren şehirlerinde yer alıyor. Bunlara ilave olarak 1992 yılında kurulan İşbank AG iştirakıyla Almanya'da 13, Fransa, Hollanda, İsviçre ve Bulgaristan'da 1'er şube olmak üzere toplam 17 şube ile faaliyet gösteriyoruz. 5 şube ile faaliyet gösteren İşbank Rusya ve 2 şube ile faaliyetine devam eden İşbank Gürcistan'ın yanı sıra Şanghay/Çin ve Kahire/Mısır'da birer adet temsilciliklerimiz bulunuyor."

Bilgiç'in konuşmasının ardından, Çin ve dünya ekonomisindeki son gelişmelerin yanı sıra e-ticaret yapan İş Bankası üye iş yerlerinin sanal POS ile yurt dışı satışlarına önemli katkı sağlayacak, Çin'de ALIPAY olmak üzere 13 yerel alternatif ödeme yöntemiyle işlem yapabilme imkanına ilişkin bilgiler verildi. Seminerde, Çin Serbest Ticaret Bölgelerinde yatırım imkanları, İpek Yolu Projesi, RMB'ye kolay erişim olanakları da paylaşıldı.

İş Bankası, farklı illerde KOBİ'lerin merak ettiği farklı konularda düzenleyeceği seminerler ile başta KOBİ'ler olmak üzere iş dünyasına danışmanlık hizmeti sunmaya devam edecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :