İş adamının boğularak öldürülmesine ilişkin dava

İş adamının boğularak öldürülmesine ilişkin dava

Adana'da iş adamını iple boğarak öldürdükleri iddia edilen 2 sanığın yargılanmasına Mersin'in Tarsus ilçesinde devam edildi

MERSİN (AA) - Adana'nın Pozantı ilçesinde iş adamı Mesut Kar’ı iple boğup öldürdükten sonra gömdükleri iddia edilen iki sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, tasarlayarak öldürme, usulsüz ölü gömme, kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık, resmi belgede sahtecilik" suçlarından yargılanan tutuklu sanıklar Sezai Arısoy ve yanında çalışan Suriye uyruklu İbrahim El Hasan ile tarafların avukatları katıldı.

Savcı geçen celse verdiği esas hakkındaki mütalaasını tekrarlayarak Arısoy’un ağırlaştırılmış müebbet ve 12 yıl hapis, diğer sanık El Hasan’ın ise ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Arısoy savunmasında suçlamayı kabul etmeyerek, “Rahmetli ile herhangi bir husumetim yoktu. Olayın sonrasında tanık olmam ve bu olaydan dolayı tehdit edilmem benim bir süre sessiz kalmama sebep oldu. Takdiri mahkemenize bırakıyorum.” dedi.

El Hasan’ın avukatı ise esas hakkındaki savunmayı hazırlamak için süre istedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Adana'nın Pozantı ilçesinde 18 Mayıs 2016'da kaybolan iş adamı Mesut Kar'ın yürütülen arama çalışmaları sırasında, cesedine ulaşılmıştı. İnşaat işiyle uğraşan iş adamını boğarak öldürdükleri iddiasıyla Sezai Arısoy ve yanında çalışan Suriyeli İbrahim El Hasan tutuklanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :